Головна Новини Світ США Як відреагували в США на включення Навального до списку екстремістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відреагували в США на включення Навального до списку екстремістів

В США заявили, що Росія криміналізувала незалежні політичні рухи

26 січня 2022, 09:52
Поділіться публікацією:

Сполучені штати негативно відреагували на включення головного опозиціонера Росії Олексія Навального до "списку терористів та екстремістів й закликали звільнити його. Про це повідомляє Forbes.

Як відреагували в США на включення Навального до списку екстремістів

Опозиціонерів у Росії включили до списку екстремістів, фото з відкритих джерел

Представник Державного департаменту США Нед Прайс назвав такі дії російських чиновників "придушенням незалежного громадянського суспільства". Офіційна позиція Штатів — незалежних політиків в РФ "криміналізують", тому політв'язень Навальний має вийти на свободу.

В 2021 році іноагентами та пов'язаними з екстремізмом було визнано засоби масової інформації та правозахисні організації, які виступали за ідеї Навального та висвітлювали події, що пов'язані з ним.

"Російська влада вже фактично криміналізувала один із незалежних політичних рухів, що залишилися в країні, раніше назвавши пов’язані з Навальним організації "екстремістськими"", — наголосив Нед Прайс.

Тому в Держдепартаменті наголосили, що Росія не може визнавати "екстремістськими" організації, що не мають відношення до вчинення насильства. Російська Федерація має забезпечувати дотримання прав людини та основних свобод в державі. Бо росіяни мають право на свободу слова, створення мирних об'єднань та організацій, справедливі політичні вибори. 

До переліку організацій та фізосіб, які причетні до екстремістської діяльності чи тероризму включили усіх соратників Навального: Любов Соболь, Георгія Албурова, В'ячеслава Гімаді, Павла Зеленського, Руслана Шаведдінова, Леоніда Волкова, Івана Жданова. У зв'язку з таким рішенням, банківські рахунки цих осіб заморозять.

Як ми повідомляли, що 25 січня Навального та його поплічників було включено в реєстр екстремістів та терористів Росфінмоніторингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини