Головна Новини Світ США Яких змін чекати на фронті найближчими місяцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Яких змін чекати на фронті найближчими місяцями

Заступник міністра США розповів наскільки найближчими місяцями виснажливою буде ситуація на фронті і на що здатна Росія

28 лютого 2023, 22:52
Поділіться публікацією:

Заступник міністра оборони США Колін Каль, виступаючи в середу на слуханнях у Конгресі, назвав ситуацію на фронті в Україні "виснажливим обміном ударами" і сказав, що Росія навряд чи зможе домогтися значних територіальних успіхів найближчим часом, пишуть "Коментарі".

Яких змін чекати на фронті найближчими місяцями

"Можливо, найближчими тижнями і місяцями ви побачите, як невеликі ділянки території переходять із рук у руки. Я не бачу нічого, що вказувало б на те, що росіяни зможуть отримати значні територіальні надбання в Україні в найближчі рік або близько того", — заявив Колін Каль.

Відповідаючи на запитання про наслідки припинення Росією Договору про стратегічні наступальні озброєння, Каль сказав, що Росія не здатна до необмеженої ядерної гонки.

"У них немає грошей, особливо з огляду на навантаження на їхню армію через війну, санкції та експортний контроль. Я думаю, що це був спосіб для нього (Путіна) створити гучні заголовки. Але я думаю, що з практичної точки зору це не змінило ситуацію", — сказав Каль.

Зауважив заступник міністра оборони США й на тому, що "ядерні лякалки" Кремля не приносять бажаного для Путіна ефекту і не можуть принести.

"Вони і так не дотримувалися режиму перевірок, посилаючись на ковід та інше. Цікаво також, що Путін вирішив призупинити договір, а не вийти з нього. Я думаю, фактично це показує, що це неефективний важіль проти нас", — заявив він законодавцям на слуханнях у Комітеті зі збройних сил Палати представників.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що армія Росії фізично не здатна зараз організувати якісь наступальні дії на інших напрямках, крім Донбасу.

Як писали "Коментарі" раніше, у Повітряних силах ЗСУ очікують від західних партнерів постачання додаткових батарей NASAMS та ракет до них. Бо це посилило б захист українських об'єктів інфраструктури від ракетних і дронових атак армії РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії перепідпорядковують війська протиповітряної оборони: До чого б це.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини