Головна Новини Світ США Якої зброї не вистачає Україні для перемоги: відповідь генерала США
commentss НОВИНИ Всі новини

Якої зброї не вистачає Україні для перемоги: відповідь генерала США

Американський генерал розповів, яка зброя потрібна Україні для перемоги над Росією

17 листопада 2023, 20:10
Поділіться публікацією:

Колишній командувач сил НАТО в Європі, генерал США у відставці Веслі Кларк заявив, що Штати не надали Україні зброю, яка необхідна їй для перемоги на полі бою з РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це генерал розповів "Голосу Америки".

Якої зброї не вистачає Україні для перемоги: відповідь генерала США

Американський генерал Веслі Кларк розповів, якої зброї не вистачає Україні для перемоги над РФ. Фото з відкритих джерел

Генерал США у відставці Веслі Кларк розкритикував політику США щодо забезпечення України озброєнням і військовою технікою.

"Здійснивши політику "не дати Україні програти і не дати Росії виграти", американська адміністрація не забезпечила Україні потрібної зброї, що могла б призвести до перемоги ще цього року", — сказав Веслі Кларк.

За словами екс-командувача НАТО, перемога України буде залежати як від зброї, яку їй вже пообіцяли надати, так і від появи на фронті нової високотехнологічної зброї. Таку зброю, вважає він, Україна може виробляти самостійно або ж її можуть надавати партнери.

Екс-командувач НАТО відзначив, що українській армії потрібні технології, які допоможуть ховати військовослужбовців від розвідки ворога та знищувати його розвідувальні засоби.

За його словами, ЗСУ необхідно забезпечити технологіями, які блокуватимуть термічні та інші спектральні випромінювання.

Крім того, на думку американського генерала, важливу роль у російсько-українській війні відіграватиме новітнє озброєння спрямованої енергії, яке може бути ефективним проти живої сили, ракет, транспортних засобів та дронів.

Раніше портал "Коментарі"писав, що на думку екс-заступника начальника Генштабу ЗСУ Ігоря Романенка, якщо на початку 2023 року українці з нетерпінням чекали на початок анонсованого контрнаступу ЗСУ, то з настанням 2024 року, швидше за все, українцям доведеться чекати, що українська армія перейде до стратегічної оборони по всій лінії фронту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини