Головна Новини Світ США З'явилася реакція США щодо навчання армії Китаю біля Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція США щодо навчання армії Китаю біля Тайваню

США заявили, що уважно стежать за навчаннями Китаю біля Тайваню

9 квітня 2023, 12:55
Поділіться публікацією:

Представники Сполучених Штатів заявляють, що "уважно спостерігають" за навчанням китайської армії неподалік острова Тайвань. Про це інформує  Reuters.

З'явилася реакція США щодо навчання армії Китаю біля Тайваню

Військові навчання Китаю біля Тайваню (фото з відкритих джерел)

За словами представника Американського інституту в Тайвані, який фактично  слугує на острівній території американським посольством,  Сполучені Штати "мають достатньо ресурсів і можливостей у регіоні для забезпечення миру та стабільності".

"Як ми вже говорили, у Пекіна немає причин перетворювати цей транзит, який відповідав давній практиці та політиці США, на щось, чим він не є, або використовувати його як привід для надмірної реакції", — підсумував представник цього інституту.

Канали зв'язку Сполучених Штатів з Китаєм є і тепер відкриті, і від  США постійно йдуть заклики щодо стриманості та незмінності статус-кво, заявляють представники Американського  інституту на  острові Тайвань.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те. що США заявили про рішучу підтримку Тайваню. США готові відправити свої війська на Тайвань, якщо туди вторгнеться Китай. Про це заявив голови комітету Палати представників із закордонних справ США Майкл Маккола,  під час в інтерв'ю Fox News. Він сказав, якщо комуністичний Китай вторгнеться у Тайвань, а це, мені здається, станеться, то американський народ підтримає відправлення військ, і Конгрес наслідуватиме його приклад. За його словами, йдеться про "санкціоноване застосування військової сили, яке було б схвалено комітетом, або про оголошення війни, яку США не застосовували з часів Другої світової війни". Нагадаємо, що напередодні голова Тайваню зустрілась з високопоставленим представником США, що обурило КНР.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини