Головна Новини Світ США За 6 голосів від перемоги: хто з кандидатів в президенти США різко вирвався вперед
commentss НОВИНИ Всі новини

За 6 голосів від перемоги: хто з кандидатів в президенти США різко вирвався вперед

Розрив між Дональдом Трампом і Джо Байденом на виборах президента США становить 50 голосів

5 листопада 2020, 08:34 comments1460
Поділіться публікацією:

Джо Байден різко вирвався вперед на виборах президента США. Станом на 8:30 за київським часом йому вдалося отримати 264 голоси з 270 необхідних для перемоги. Про це повідомляє The Associated Press.

За 6 голосів від перемоги: хто з кандидатів в президенти США різко вирвався вперед

Президентские выборы в США. Фото: Rajanish Kakade/AP

Демократу Джо Байдену вдалося, зокрема, взяти один з ключових штатів — Мічиган. Він був серед тих, хто вагається. Тобто спрогнозувати наперед, хто ж стане тут фаворитом, було практично неможливо.

А ось Дональд Трамп поки що значно поступається своєму основному конкурентові. У нього на цей момент лише 214 потенційних голосів виборників.  

За 6 голосів від перемоги: хто з кандидатів в президенти США різко вирвався вперед - фото 2

У США президента вибирають за багаторівневою системою. Тобто спочатку голосують громадяни, потім виборники від штату (їхня кількість залежить від кількості населення) повинні будуть підтримати того кандидата, який переміг в їхньому штаті. Щоб стати президентом, кандидату необхідно зібрати не менше 270 голосів виборників.

Поки ще не підбили підсумки голосування в штатах Пенсільванія, Північна Кароліна, Арізона, Огайо і Техас. По одному-два відсотка, які, ймовірно, вже не змінять хід голосування порахувати залишилося в Джорджії, Айові, Вісконсині, Мічигані, Нью-Гемпширі та Флориді.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що президент США і кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп зібрався судитися через вибори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини