Головна Новини Світ США Задля чого Блінкен їздить Центральною Азією
commentss НОВИНИ Всі новини

Задля чого Блінкен їздить Центральною Азією

Про цілі та перші результати поїздки розповіли в Держдепі США

1 березня 2023, 15:35
Поділіться публікацією:

Візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Центральної Азії став важливим кроком у зміцненні відносин між Сполученими Штатами та країнами регіону. Про це в Телеефірі сказала офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан.

Задля чого Блінкен їздить Центральною Азією

Держсекретар США Ентоні Блінкен здійснив турне Центральною Азією

“Конкретні результати — це те, що зміцнюємо відносини між США і країнами Центральної Азії, і дійсно допомагаємо їм розвивати економіку і боротися з наслідками війни Росії проти України. Ось як ми бачимо, війна йде в Україні, в Європі, але з усім тим, у Центральній Азії, яка далеко, відчуваються наслідки. Відчувається, що багато громадян Росії переїхали й у Центральну Азію через те, що вони не хочуть брати участь у війні Путіна проти України. І також ми бачимо, що є зростання цін на продукти, нафту. Економічне зростання трошки повільно йде і через наслідки COVID-19, а також вплив війни”, — сказала Калан.

За словами представниці Держдепу, мета США — зміцнити діалог, економіки та можливості Центральної Азії, знайти шляхи для подальшої співпраці, щоб боротися з наслідками російсько-української війни.Вона зазначила, що всі країни Центральної Азії надавали Україні гуманітарну допомогу.

За словами посадовиці, держсекретар Блінкен уже відвідав Казахстан та Узбекистан, провів зустрічі, зокрема, і з громадянським суспільством.

"США роблять усе, щоб країни Центральної Азії не були так залежні від Росії. Приходить також економічна підтримка для залучення інвесторів у регіон та прямі інвестиції США в людей через поширення навчання англійської мови та підвищення їхньої конкурентоспроможності", — заявила посадовиця.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, чого чекати від візиту Блінкена до Німеччини, Туреччини та Греції – які будуть обговорюватися теми. США залишаються послідовними у поєднанні цивілізованих країн для відсічі російської агресії.

Писали "Коментарі" раніше й про те, чи вплине візит Блінкена до Китаю на перебіг війни в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Блінкен розповів, які дві країни зупинили Путіна від застосування ядерної зброї.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини