Головна Новини Світ США Загородній: Трамп і Байден грають у хорошого і погано поліцейського, досягаючи всього, що потрібно США
commentss НОВИНИ Всі новини

Загородній: Трамп і Байден грають у хорошого і погано поліцейського, досягаючи всього, що потрібно США

Міфом є те, що Дональд Трамп є «злом», а Джо Байден – «добром», пише у Фейсбуці політолог Тарас Загородній. Насправді, для обидвох політиків інтереси США на першому місці, передає портал «Коментарі»

12 лютого 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

На думку Тараса Загороднього, американська "глибинна держава" грає зі світом у давно відому гру "поганий" та "добрий поліцейський". "Поганий поліцейський" — це Трамп, а "добрий поліцейський" — це Байден.

Загородній: Трамп і Байден грають у хорошого і погано поліцейського, досягаючи всього, що потрібно США

Тарас Загородній розповів про інтереси США

"Це стара, але дієва техніка допиту, яка дозволяє добиватися того, що потрібна. Це коли "поганий поліцейський" активно пресує затриманого, погрожує засадити в тюрму назавжди, кинути в камеру до відвертих бандитів, може застосувати насильство тощо. Таку роль активно зараз грає Трамп. А потім приходить "добрий поліцейський" Байден, який послаблює наручники, наливає каву, "щиро" обурюється діями напарника. Але "добрий поліцейський" пропонує не випробувати долю та піти на угоду зі слідством. В результаті отримують те, що хотіли обидва, оскільки обидва працюють в рамках однієї системи та на одних принципах",
— відзначає політолог.

За його словами, у Байдена і Трампа однакові принципи, на яких побудована їхня країна. Ці принципи можна описати фразою "менше платити та більше отримувати, користуючись зручним моментом". Зараз, каже політолог, цей зручний момент і настав.

"Якщо уважно подивитися не на гасла, а прослідкувати за діями, то ви із здивуванням побачите, що Байден у багатьох аспектах продовжує політику Трампа. Наприклад, не знизив мита на китайські товари, викинув росіян з газового ринку Європи, змусив європейців платити більше за свою безпеку, у тому числі фінансувати війну України та Росії. Навіть дав дозвіл на початок видобутку нафти на Алясці, чим викликав шок у адептів його політики, оскільки це хотів зробити і Трамп. А зробив Байден",
— говорить Загородній.

Все тому, підкреслює політолог, що і Трамп, і Байден – це американські політики, які захищають інтереси своєї країни та виходять з принципу здорового глузду та принципу "кожен у цьому світі любить тільки себе, дружить за гроші, або через необхідність".

Загородній радить замість того, щоб "обсмоктувати" промови Трампа, сконцентруватися на розвитку українського ВПК.

"Чим більше у нас буде своєї зброї та чим більше ми будемо самостійними у галузі свого ВПК, тим більш цікавими ми будемо і Трампу. Оскільки менше треба буде платити нам з бюджету США",
— додав експерт.

За його словами, це в інтересах Республіканської партії, яка є лобістом реального сектору економіки США: нафтова, газова, ВПК.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", колишній президент США Дональд Трамп різко висловився проти пакета допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню на суму близько 100 млрд доларів. Трамп заявив, що американські гроші не можна давати просто так, а потрібно видавати під кредити. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини