Головна Новини Світ США Захід закликав Росію збільшити поставки газу через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід закликав Росію збільшити поставки газу через Україну

В Європейських сховищах дуже низький рівень запасів газу

30 вересня 2021, 17:42
Поділіться публікацією:

У Вашингтоні вважають, що в умовах наближення зими, Росії необхідно наростити транзит газу через Україну. Про це заявив посол США в Москві Джон Салліван в інтерв'ю виданню "Інтерфакс".

Захід закликав Росію збільшити поставки газу через Україну

Джон Салліван, фото з відкритих джерел

Американський дипломат зазначив, що в європейських сховищах рівень запасів газу дуже низький.

"Більш низький, ніж зазвичай, рівень запасів газу в сховищах свідчить про необхідність диверсифікації енергопостачань для задоволення енергетичних потреб Європи і забезпечення її енергетичної безпеки. Вона полягає в тому, щоб в цей вирішальний момент енергопереходу активно брали участь в підвищенні рівня енергобезпеки в Європі, будь то Східна Європа, Україна або інші європейські партнери і союзники ", — сказав Джон Салліван.

У США стурбовані, що зменшення транзиту газу через Україну вдарить по енергобезпеки Європи. Більш того, адміністрація Білого Дому буде перевіряти компанії, що мають стосунок до газопроводу "Північний потік-2" на можливість попадання під санкції. Джон Салліван нагадав, що стосовно семи фізичних осіб і півторирадесятка судів вже введені санкції США.

Раніше портал "Коментарі" проаналізував, що буде далі з "Північним потоком-2". Спеціаліст з державної політики в паливно-енергетичному комплексі, доктор наук з держуправління, професор Геннадій Рябцев акцентує, що оголошення про завершення прокладання трубопроводу ще не означає, що по ньому на наступний день піде газ. Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін зазначає, що є ще питання по сертифікації "Північного потоку-2". І цей процес може затягнутися від 1 до 9 місяців, з огляду на неприємне для росіян рішення суду в Дюссельдорфі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини