Головна Новини Світ США Захист Європи від відключення російського газу: Байден погрожує Путіну персональними санкціями
commentss НОВИНИ Всі новини

Захист Європи від відключення російського газу: Байден погрожує Путіну персональними санкціями

США готуються уникнути європейської газової кризи, якщо потік з Росії буде скорочено, а переговори, спрямовані на послаблення напруженості, тривають

26 січня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Джо Байден заявив, що розгляне персональні санкції проти Володимира Путіна, якщо Росія вторгнеться в Україну, оскільки західні лідери посилюють військову підготовку та планують захистити Європу від відключення російського газу. Про це повідомляє The Guardian.

Захист Європи від відключення російського газу: Байден погрожує Путіну персональними санкціями

Президент США Джо Байден заявив, що вторгнення Росії в Україну «змінить світ» - The Guardian

Загроза санкцій з’явилася після того, як НАТО перевела сили в режим готовності та посилила Східну Європу додатковими кораблями та винищувачами у відповідь на скупчення військ Росії біля кордону з Україною.

Байден сказав, що якщо Росія атакує, це буде "найбільше вторгнення з часів Другої світової війни" і воно "змінить світ". Президент заявив, що розгляне можливість введення прямих санкцій проти Путіна до цілого ряду заходів, що розробляються.

Високопоставлений американський чиновник виклав економічні санкції "з масовими наслідками", які виходять за рамки попередніх заходів, запроваджених у 2014 році після того, як Росія вторглася в український Крим.

Загроза санкцій проти Путіна з'явилася, коли США допомогли підготуватися до перенаправлення поставок природного газу з усього світу до Європи у випадку, якщо потік з Росії буде скорочено, щоб притупити найпотужнішу економічну зброю Путіна.

У вівторок, 25 січня, американські чиновники заявили, що вони вели переговори зі світовими постачальниками і впевнені, що Європа не постраждає від раптової втрати енергії для опалення посеред зими.

"Щоб переконатися, що Європа зможе пережити зиму та весну, ми очікуємо, що будемо готові забезпечити альтернативні поставки, які покривають значну більшість потенційного дефіциту", – сказав високопоставлений чиновник.

Підготовка до масових поставок газу є частиною кампанії США та їхніх європейських союзників, щоб показати Путіну єдиний і послідовний фронт. Борис Джонсон натякнув, що Німеччина стурбована введенням санкцій проти Росії через її залежність від російського газу, і сказав депутатам, що вживаються дипломатичні зусилля, щоб переконати Берлін та інших йти далі.

Британський прем'єр заявив, що "європейські друзі" мають занепокоєння щодо введення найсуворіших санкцій проти Москви через їхню "важку залежність" від російського газу, а також заявив, що Велика Британія готова розмістити більше військ у Східній Європі, якщо Україна піддасться нападу. 

Росія вже обмежила потік природного газу по трубопроводу, який проходить через Україну, з приблизно 100 млн кубометрів на добу до 50 млн, повідомили американські чиновники. 

США також заявили, що готують обмеження на експорт до Росії високотехнологічного програмного та апаратного забезпечення США та їхніх союзників. За словами чиновників, ці заходи вплинуть на амбіції Росії в галузі аерокосмічної, оборонної, лазерної та чутливої ​​морської технології, штучного інтелекту та квантових комп’ютерів.

"Ми вибираємо ці сектори цілком свідомо. Це сектори, які сам Путін відстоював як шлях до диверсифікації економіки Росії за межі нафти та газу. І це призведе до атрофії виробничих можливостей Росії з часом", – сказав чиновник.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Байден припускає, що Росію не покарають за "невелике вторгнення" в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини