Головна Новини Світ США Законопроект про оборону: скільки США готові виділити на допомогу українській армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про оборону: скільки США готові виділити на допомогу українській армії

Конгрес США планує надати 300 мільйонів доларів для України

8 грудня 2021, 11:13
Поділіться публікацією:

Законодавці США об'єднали зусилля проти Росії в компромісну версію масштабного щорічного законопроекту про оборону, опублікованого у вівторок, 7 грудня, пропонуючи 300 мільйонів доларів для українських військових. Про це повідомляє Reuters.

Законопроект про оборону: скільки США готові виділити на допомогу українській армії

Військовослужбовці Збройних Сил США та України на церемонії відкриття військових навчань «RAPID TRIDENT-2021» - Reuters

Але американські законодавці пропустили деякі заходи, які мали сильну підтримку в Конгресі, зокрема пропозицію ввести обов’язкові санкції щодо російського газопроводу "Північний потік-2" і план вперше дозволити жінкам військову службу.

Закон про дозвіл на національну оборону 2022 року, або NDAA, передбачає 770 мільярдів доларів на військові витрати, що на 25 мільярдів більше, ніж просив президент Джо Байден, і приблизно на 5% більше, ніж минулорічний бюджет.

Законопроект — результат інтенсивних переговорів між Палатою представників, демократами і республіканцями Сенату — включає підвищення зарплати військовим на 2,7%, а також більше закупівель літаків і кораблів ВМС на додаток до стратегій боротьби з геополітичними загрозами.

NDAA зазвичай приймається з сильною двопартійною підтримкою, і Палата представників підтримала компромісний захід 363-70 пізніше у вівторок, 7 грудня.

Цьогорічний законопроект був оприлюднений невдовзі після того, як президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін провели двогодинні віртуальні переговори щодо України та інших питань.

Ухвалений законопроект включає 300 мільйонів доларів для забезпечення Ініціативи сприяння безпеці України, яка надає підтримку збройним силам України, 4 мільярди доларів для Європейської оборонної ініціативи та 150 мільйонів доларів для співробітництва у сфері безпеки в Балтії.

У ньому немає положення, яке змусило б Байдена ввести санкції щодо газопроводу "Північний потік-2" вартістю 11 мільярдів доларів для доставки російського газу безпосередньо до Німеччини. Прихильники цього заходу стверджують, що газопровід буде шкідливим для європейських союзників. 

Законодавці також пропустили поправку, яка б забороняла американцям купувати російський суверенний борг.

Колеги Байдена демократи контролюють і Палату представників, і Сенат. Білий дім заявив, що підтримає санкції, якщо Росія вторгнеться в Україну, але не підтримує положення, які можуть загрожувати трансатлантичним зв’язкам.

Як повідомяли раніше "Коментарі", президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден попередив президента Російської Федерації Володимира Путіна про рішучі економічні та інші заходи у разі посилення військової активності на кордоні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини