Головна Новини Світ США Заяви Байдена на адресу Путіна: що стоїть за висловлюваннями президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

Заяви Байдена на адресу Путіна: що стоїть за висловлюваннями президента США

Експерти вважають, що заяви Байдена щодо російського президента і РФ в цілому - чергові публічні прояви результатів особистої зустрічі з Путіним

28 липня 2021, 17:30 comments1027
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден у своїй промові в Офісі директора національної розвідки в Макліні, штат Вірджинія підкреслив, що американська розвідка краща за російську — і це турбує російського президента Володимира Путіна. Він також завив, що Путін небезпечний тим, що має ядерну зброю, нафту і "нічого іншого".

Заяви Байдена на адресу Путіна: що стоїть за висловлюваннями президента США

Джо Байден і Володимир Путін. Колаж "Коментарі" Д.Романюк

Експерти розповіли порталу "Коментарі", що стоїть за подібними заявами Байдена.

Байден намагається "зарити сокиру війни" між розвідкою і Білим домом

Керівник "Агентства міжнародних досліджень" Ігор Соловей впевнений: сам факт виступу перед національною розвідкою є свідченням того, що Байден налагоджує контакт з національною розвідкою і хоче заручитися підтримкою еліти спецслужб.

"На відміну від того ж Трампа, який налаштував проти себе весь розвідаппарат своїми зневажливими заявами і неконтрольованими діями: зливав секретні дані, що ставило під загрозу джерела розвідки, — пояснює Ігор Соловей. — Байден же розуміє цінність розвідки. І намагається "зарити сокиру війни" між нею і Білим домом".

Заява Байдена щодо російського президента і РФ в цілому — чергові публічні прояви результатів особистої зустрічі з Путіним, вважає експерт.

"І, звичайно, це спосіб підбадьорити і налаштувати розвідку на потрібну хвилю, розставивши зовнішньополітичні пріоритети", — резюмує Ігор Соловей.

У РФ без нафти і газу немає тієї економіки, яка могла б конкурувати з провідними економіками світу

Магістр державного управління, політолог, соціолог Володимир Воля вважає, що Байден мав на увазі наступне: у Росії без нафти і газу немає тієї економіки, яка могла б конкурувати з провідними економіками світу. І це є слабкістю РФ. Як і значне відставання в технологічній галузі.

"Але наявність таких природних ресурсів як нафта, газ, а також володіння ядерною зброєю дозволяють російській владі компенсувати багато внутрішньополітичних проблем за рахунок зовнішньополітичних, часом радикальних дій. За рахунок картинки нібито величі, відродження, посилення впливу Росії у світі", — пояснює Володимир Воля.

Він також звертає увагу, що в цьому виступі Байдена мова йшла не стільки про Росію, скільки про внутрішньоамериканські справи.

"Він хвалив американську розвідку, говорив про загрозу кібератак як про механізм, який може запустити збройний конфлікт між, як він висловився,"великими державами". Крім того, вже зараз позначається тема російського втручання в проміжні вибори Конгресу в 2022 році. Знову буде розігруватися історія, що на американські вибори намагаються вплинути, в тому числі РФ, підігруючи Трампу", — прогнозує Володимир Воля.

Раніше портал "Коментарі" писав, чому Конгрес США вимагає перенести дату зустрічі Зеленського і Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини