Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, чому республіканці відкидають прохання про допомогу Україні: на це є одна причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чому республіканці відкидають прохання про допомогу Україні: на це є одна причина

Багато республіканців вважають, що не слід витрачати мільярди доларів на війну за кордоном, коли США стикаються з кризою на кордоні

26 лютого 2024, 09:55 comments1234
Поділіться публікацією:

Багато республіканців відкидають прохання президента України Володимира Зеленського виділити мільярди доларів на зброю та боєприпаси, і на це є одна проста причина. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише CNN.

ЗМІ дізналися, чому республіканці відкидають прохання про допомогу Україні: на це є одна причина

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

"Напрямок більшої кількості коштів платників податків на війну на околиці Європи несумісний із кредо партії "Америка понад усе", — зазначає видання.

Як йдеться у матеріалі, екс-президент Дональд Трамп, який домінує в партії, відвів її від інтернаціоналістського, антикремлівського минулого, представленого консервативними традиціоналістами, такими як лідер Республіканської партії у Сенаті Мітч МакКоннелл.

На думку журналістів, суперечка коріниться в особі Республіканської партії, що змінюється. Партійні принципи, які колись захищали сильну, глобалістську зовнішню політику, були відкинуті на користь більш ділового підходу до зобов'язань США за кордоном, що стало результатом невдоволення серед рядових виборців Республіканської партії після багатьох років економічної кризи і дорогих зарубіжних воєн.

Як пише видання, республіканці, які підтримують Трампа, наводять для своїх прихильників аргумент, "який може означати загибель надій України на додаткову допомогу з боку Вашингтона", говорячи, що США не слід витрачати мільярди доларів за кордоном, вести війну в Україні, коли Америка стикається з кризою на кордоні з Мексикою

Оточення Трампа серед пересічних республіканців також пояснює, чому деякі сенатори, які підтримують збільшення допомоги Україні та застерігають від передачі перемоги Путіну, проголосували проти законопроекту про прикордонну безпеку, який включав виділення коштів для ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини