Головна Новини Світ США Звільнення Залужного: зʼявилась перша реакція США
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Залужного: зʼявилась перша реакція США

Кірбі відповів, чи радився Київ з Вашингтоном з приводу змін у командуванні Збройних сил України

8 лютого 2024, 23:15
Поділіться публікацією:

На звільнення Валерія Залужного відреагували у США. Зокрема, представник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу заявив, що США "працюватимуть з будь-ким, хто стоїть на чолі війська", цитує українська служба "Голосу Америки"

Звільнення Залужного: зʼявилась перша реакція США

Джон Кірбі (фото з відкритих джерел)

Кірбі зазначив, що зміни в Генштабі ЗСУ це виключне право українців — вирішувати, кого делегувати на таку високу посаду.

"Президент Зеленський — головнокомандувач своїх збройних сил, він вирішує, яким буде керівництво армії. Це і є цивільний контроль. Ми це знаємо, і будемо працювати з будь-ким, хто стоїть на чолі війська. Ми будемо продовжувати працювати із нашими українськими колегами", — каже Кірбі.

 Також він заявив, що йому "невідомо про будь-які дискусії на високому рівні між офіційними особами США та України щодо цього рішення на шляху до ухвалення цього рішення".

"Так, ми постійно спілкуємося з українськими колегами. Але якщо питання полягає в тому, чи ми якимось чином мали право давати схвальну чи несхвально оцінку цьому рішенню — то це неправда. Це рішення Зеленського", — наголосив Кірбі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ написали про розбіжності між Залужним і ПентагономКолишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не прислухався до рекомендацій американських військових під час літнього контрнаступу, який закінчився провалом. Як пише видання Politico, між Залужним і Пентагоном існувала серйозна напруженість з приводу того, як слід проводити контрнаступ.

Видання також зазначає, що конфлікт між Зеленським і Залужним лише ускладнював проблеми в Конгресі США щодо затвердження нової макрофінансової допомоги для України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини