Головна Новини Світ Глобальна економіка До БРІКС приєднається шість нових країн: відома дата розширення блоку
commentss НОВИНИ Всі новини

До БРІКС приєднається шість нових країн: відома дата розширення блоку

Блок до якого входить Росія та Китай розширить ще шістьма новими країнами.

24 серпня 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група представників з п'яти країн, що розвиваються БРІКС вирішили розширити свій блок та запрошує шість нових членів до організації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на France 24.

До БРІКС приєднається шість нових країн: відома дата розширення блоку

Лідери країн БРІКС за виключенням Путіна, якого замінив Лавров. Фото з відкритих джерел

Лідери країн, що розвиваються Китай, Бразилія, Індія, Південна Африка та Росія проводять саміт в Йоганнесбурзі. Однією з головних тем триденного саміту стало можливе розширення блоку. Тепер стало відомо, що БРІКС розшириться шістьма новими членами.

"Лідери групи країн, що розвиваються БРІКС, запросили Іран, Єгипет, Саудівську Аравію, Ефіопію, Аргентину та ОАЕ", — повідомляє France 24.

Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса, який приймає саміт оголосив, що нові країни приєднаються до організації БРІКС вже з першого січня 2024 року.

Перед самітом офіційні особи ПАР повідомляли, що понад 40 країн висловили свою зацікавленість у вступі до БРІКС, а 22 країни надіслали офіційні пропозиції, щоб їх прийняли до блоку.

Нагадаймо, що Китай та Росія сприймає БРІКС, як спосіб об'єднати країни Глобального Півдня для створення противаги Заходу на чолі з США та ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що активісти Південної Африки зустріли російську делегацію на чолі з Лавровим з антивоєнними та антиімперіалістичними протестами. Вони закликали міністра закордонних справ РФ Сергії Лаврова їхати додому. Лавров поїхав замість Путіна на саміт БРІКС, оскільки на території ПАР його можуть арештувати та передати до Міжнародного кримінального суду за воєнні злочини в Україні.

Також "Коментарі" писали, чому саміт БРІКС став марними для Росії – чи очікувати важливих рішень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини