Головна Новини Світ Глобальна економіка Одна з країн обігнала Китай за імпортом російської нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн обігнала Китай за імпортом російської нафти

Індія перевищила показники Китаю за імпортом нафти з Росії.

22 серпня 2024, 15:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У липні Індія стала найбільшим у світі імпортером російської нафти та випередила за цим показником Китай. Це пояснюється зменшенням купівлі російської нафти китайськими переробниками через зниження прибутку від виробництва палива. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Одна з країн обігнала Китай за імпортом російської нафти

Індія купує більше російської нафти, ніж Китай. Фото з відкритих джерел

Імпорт російської нафти до Індії у липні збільшився на 4,2% та сягнув рекордних 44% від загального імпорту. Крім того, це на 12% вище, ніж показники, які були зафіксовані минулого року. Таким чином Індія імпортувала з Росії рекордні 2,07 млн барелів на день. Дані китайської митниці вказують, що у липні КНР імпортувала з Росії 1,76 млн барелів на добу через трубопроводи та іншими видами транспортування.

Як зазначає Reuters, індійські нафтопереробники отримують російську нафту, яку продають зі знижками після того, як західні країни запровадили санкції проти Москви та скоротили закупівлю енергоносіїв у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Крім того, Індія буде збільшувати об’єми імпорту російської нафти.

"Потреба Індії в російській нафті зростатиме, якщо не буде подальшого посилення санкцій", — заявили в індійській нафтопереробній компанії.

Після Росії другим найбільшим постачальником нафти в Індію став Ірак, а за ними йдуть Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до союзу Росії, Індії, Китаю погодилась долучитись ще одна країна. Це сталось після того, як її відвідав російський диктатор Володимир Путін.  

Також "Коментарі" писали про те, що велика країна вперше за багато років погодилась купувати російську нафту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини