Головна Новини Світ Глобальна економіка Як відбуватиметься голосування за мирний план України в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відбуватиметься голосування за мирний план України в ООН

У Нью-Йорку розпочалося засідання Генеральної Асамблеї ООН, в якому беруть участь дипломати зі 193 країн-членів

23 лютого 2023, 18:15
Поділіться публікацією:

У Генеральній Асамблеї ООН проголосують за резолюцію про “Справедливий і міцний мир” із закликом до Росії, зокрема, вивести війська з України, і безумовно підтримають формулу миру, запропоновану президентом Володимиром Зеленським. Таку думку в Телеефірі висловив колишній постійний представник України при ООН, надзвичайний і повноважний посол України в США Володимир Єльченко, пишуть "Коменатрі".

Як відбуватиметься голосування за мирний план України в ООН

Генасамблея ООН розпочала слухання української формули миру

Екстрена спеціальна сесія Генасамблеї проходить напередодні річниці повномасштабного вторгнення військ армії Росії в Україну.

“У мене немає жодних сумнівів, що ця резолюція отримає багато голосів. Це питання не математики, там 143 чи 140, плюс-мінус 5 чи 10. Це тільки російські дипломати сидітимуть і рахуватимуть, що ось нас там підтримало два мільярди, враховуючи, умовно, Китай, Індія, наприклад, утримаються, ось вони автоматично вважають, що це країни проти. По-перше, утримання — це не проти, по-друге, 140 і навіть менше голосів — це із запасом дві третини, тобто будь-яке майбутнє рішення щодо Росії гарантовано отримає підтримку двох третин голосів Генеральної Асамблеї, ось про це треба думати й боятися насамперед російської дипломатії, а не підраховувати кожен голос плюс і мінус”, — сказав Володимир Єльченко.

Дипломат констатував, що це голосування, звичайно, буде черговим сильним моральним ударом по Росії та її дипломатії, яка практично скотилася до пізньобрежнєвського періоду.

“Якщо вважати успіхом, що тебе підтримали аж 4 або 5 країн — Північна Корея, Еритрея, Іран, Білорусь, якщо ти вважаєш, що це твої великі й надійні союзники, я такій дипломатії не дуже-то й заздрю. Я думаю, що ніякого іншого результату голосування не принесе”, — зазначив Єльченко.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Україна зібрала 45 країн на спецсесію ООН перед роковинами початку повномасштабної війни РФ проти України. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів учасникам заходу щодо російських злочинів, нагадав, що війна триває з 2014 року, закликав до створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за злочин агресії Росії. Він наголосив, що непокаране зло – зростає, а тому така важлива справедливість. Також Кулеба представив проєкт резолюції щодо принципів справедливого та міцного миру в Україні, заснований на формулі миру президента Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини