Головна Новини Світ Африка Африканська країна зупинила державний переворот
commentss НОВИНИ Всі новини

Африканська країна зупинила державний переворот

Після військового держперевороту у Нігері, ще одну африканську країну могла очолити хунта.

2 серпня 2023, 10:20 comments1112
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кілька старших військових офіцерів були заарештовані в африканській країні Сьєрра-Леоне. Група військових планувала вчинити державний переворот та усунути нещодавно обраного президента. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Sierra Leone Telegraph.

Африканська країна зупинила державний переворот

Військові у Сьєрра-Леоне. Фото з відкритих джерел

Сьєрра-Леоне перебувало у політичній нестабільності після тижнів передвиборчих перегонів, які відбулись 24 червня. Згідно з результатами виборів переміг чинний керівник країни Джуліус Маада Біо.

Вище військове керівництво країни планувало скинути з посади Джуліуса Біо. Поліція Сьєрра-Леоне заарештувала військових офіцерів, які планували використати заплановану акцію протесту для державного перевороту. Поліція не розголошує імена заарештованих і кількість причетних офіцерів.

"Попередні розслідування показали, що ці особи планували використати нібито мирні протести між 7 і 10 серпня 2023 року як прикриття для розв’язування насильницьких нападів на державу установ і мирних громадян", — йдеться у звіті поліції.

Президент країни Джуліус Маада Біо через напружену ситуацію в країні уникає візити за кордон. Політологи вважають, що між президентом та старшим керівництвом є значне напруження, попри перемогу на виборах, міжнародні та місцеві спостерігачі виявили багато фальсифікацій. Після оголошення перемоги Джуліуса Біо, громадськості не дають ознайомитись з бюлетенями.

Ймовірно військові Сьєрра-Леоне намагаються використати досвід держпереворотів у Гвінеї, Малі, Буркіна-Фасо, а нещодавно і в Нігері, де до влади прийшла військова хунта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського назвали, хто стоїть за військовим переворотом в Африці.

Також "Коментарі" писали про бунтівників у Нігері, які виступили з промовою на телебаченні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини