Головна Новини Світ Африка У Зеленського назвали, хто стоїть за військовим переворотом в Африці: абсолютно зрозуміло
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали, хто стоїть за військовим переворотом в Африці: абсолютно зрозуміло

Михайло Подоляк пояснив, хто стоїть за останніми подіями в Нігері, де військова хунта захопила президента країни.

1 серпня 2023, 14:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що за нещодавнім військовим переворотом у Нігері стоїть Росія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Михайла Подоляка.

У Зеленського назвали, хто стоїть за військовим переворотом в Африці: абсолютно зрозуміло

Радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

Український чиновник Михайло Подоляк прокоментував останні події в африканській країні, де військові скинули демократично обраного президента та заявили, що вони тепер керують державою.

"Росія стоїть за так званим "військовим переворотом" у Нігері. Це стандартна російська тактика: відвернути увагу, скористатися моментом і розширити конфлікт", — розповів Подоляк.

Подоляк пояснює, що переворот підтримали проросійські повстанці з сусідніх Малі та Буркіна-Фасо, де основну роль у військових діях відіграють найманці з групи "Вагнера". Таким чином Росія збільшує нестабільність у всьому світі, а мета таких дій — підрив глобального порядку безпеки.

Подоляк закликає світову спільноту зробити правильні висновки.

"Усунення клану Путіна і відправлення Росії до політичного переродження може гарантувати світові непорушність правил і стабільність", — вважає Михайло Подоляк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що група бунтівників у Нігері виступила по державному телебаченню, де заявила про усунення президента країни Мохамеда Базума від влади, закрила кордони та оголосила про запровадження комендантської години.

Також "Коментарі" писали, що Путіна принизили перед камерами на зустрічі з африканським лідером. Російський диктатор змушений був довго чекати на президента Єгипту. Однак раніше Путін сам запізнювався на зустрічі з політичними лідерами і таким чином показував своє домінування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини