Головна Новини Світ Африка Дитину засудили на 10 років в'язниці за богохульство
commentss НОВИНИ Всі новини

Дитину засудили на 10 років в'язниці за богохульство

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ засудив вирок 13-річного хлопчика до 10 років тюремного ув'язнення за богохульство на півночі Нігерії

17 вересня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

13-річний Омар Фарук був засуджений шаріатським судом в штаті Кано на північному заході Нігерії після того, як його звинуватили у нецензурній лайці на адресу Аллаха в суперечці з іншою дитиною. Про це повідомляє CNN.

Дитину засудили на 10 років в'язниці за богохульство

Адвокат Омара Фарука зазначила, що покарання хлопчика є порушенням африканської хартії прав і благополуччя дитини і Конституції Нігерії. У відповідь сторона хлопчика подала апеляцію від його імені 7 вересня.

Адвокат сказав, що мати Фарука втекла в сусіднє місто після того, як натовп людей напав на їхній будинок після його арешту.

ЮНІСЕФ в середу опублікував заяву, "що виражає глибоку стурбованість" з приводу винесеного вироку.

"Засудити цю дитину — 13-річного Омара Фарука — до 10 років в'язниці з примусовою працею — неправильно, — заявив Пітер Хокінс, представник ЮНІСЕФ в Нігерії. — Це також заперечує всі основні засадничі принципи прав дитини та дитячої справедливості, які Нігерія підписала".

Штат Кано, як і більшість переважно мусульманських штатів Нігерії, практикує закони шаріату поряд зі світськими законами.

ЮНІСЕФ закликав нігерійський уряд і уряд штату Кано терміново переглянути цю справу і скасувати вирок, йдеться в заяві організації.

Нагадаємо, десятирічний британець Равірадж Саїні зміг вижити у відкритому морі і залишитися неушкодженим. Протриматися на хвилях більше години він зміг, використовуючи поради, які побачив раніше в документальному фільмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини