Головна Новини Світ Африка Єгипет отримає черговий кредит МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Єгипет отримає черговий кредит МВФ

Загальна сума кредитів для Єгипту складе 5,2 млрд доларів

19 грудня 2020, 08:22
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд продовжує розвивати свої кредитні програми для країн світу. Так, кредитна програма stand-by для Єгипту отримала схвалення на черговий транш, розмір якого складе 1,67 млрд доларів. Таке рішення прийняв Виконавчий рада фінансової організації, повідомляє прес-служба МВФ.

Єгипет отримає черговий кредит МВФ

Єгипет продовжує довгострокову програму МВФ

"Виконавча рада МВФ завершив  перший огляд програми економічних реформ Єгипту в рамках 12-місячної програми stand-by, що дозволило владі отримати близько 1,67 млрд доларів", — сказано в повідомленні.

Відзначається, що уряд Єгипту вже отримав близько 3,6 млрд доларів в рамках довгострокової програми кредитування, яка була затверджена 26 червня. Загальна сума фінансової підтримки повинна скласти 5,2 млрд доларів. Подальші транші будуть грунтуватися на майбутніх економічних оглядах.

У МВФ відзначають, що влада Єгипту ведуть успішну боротьбу з епідемією коронавірусу і справляються з супутніми їй проблемами в економіці і соціальний захист населення.

"Однак перспективи як і раніше пов'язані з ризиком, особливо в зв'язку з тим, що друга хвиля пандемії підсилює невизначеність щодо темпів відновлення економіки країни і всього світу", — уточнюють в МВФ.

Також, фахівці Фонду наполягають на продовженні реформування ряду структур країни.

Як повідомляв портал "Коментарі", цього року Україна вже не зможе отримати транш від Міжнародного валютного фонду. Про це в прямому ефірі програми "Свобода слова" повідомив радник Андрія Єрмака — Тимофій Милованов.

Радник назвав отримання траншу нереальним через дефіцит часу. Але Україна може досягти домовленості з МВФ про отримання грошей з інших джерел. Цей варіант дозволить Україні залучити фінансування на той період, поки триватимуть переговори з Міжнародним валютним фондом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини