Головна Новини Світ Африка Лукашенко відправився до Африки: яка мета вояжу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко відправився до Африки: яка мета вояжу

Білоруський диктатор відбув в африканські країни

9 грудня 2023, 19:18
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі, диктатор Олександр Лукашенко 9 грудня розпочав візит до країн Африки. Про це повідомляють білоруські Telegram-канали, пише портал "Коментарі".  

Лукашенко відправився до Африки: яка мета вояжу

Лукашенко відправився з візитом до Африки. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що білоруський диктатор планує відвідати в Африці "низку країн". При цьому, в які саме країни завітає Лукашенко, не вказується.

Метою поїздки самопроголошеного президента Білорусі на африканський континент називається "інтенсифікація взаємодії за всіма взаємовигідними напрямками".

Наголошується, що Лукашенко вслід за російським диктатором Володимиром Путіним прагне зміцнити відносини Білорусі з країнами Африки.

Першою країною Африки, де приземлився Лукашенко, стала Екваторіальна Гвінея.

Диктатор Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанг Нгема Мбасого, якому 81 рік, є давнім другом Лукашенка. За інформацією білоруської опозиції, нещодавно він відвідував Мінськ. Гвінейський диктатор очолює свою країну вже 44 роки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 3 грудня самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко відправився до Китаю для перемовин із головою КНР Сі Цзіньпіном. На порядку денному їхньої зустрічі були питання торговельно-економічного, інвестиційного та міжнародного співробітництва. Також у програмі візиту вказувалася низка заходів соціально-гуманітарного спрямування.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Олександр Лукашенко пояснив, що йому дає "право голосу" на міжнародній арені. За його словами, тільки наявність потужної зброї дозволяє сьогодні мати право голосу у світі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини