Головна Новини Світ Африка Натовпи туристів їдуть в Єгипет на зимове сонцестояння
commentss НОВИНИ Всі новини

Натовпи туристів їдуть в Єгипет на зимове сонцестояння

Сонячні промені наповнюють храм Карнака, де "сяє" статуя Амона

21 грудня 2020, 17:31 comments1050
Поділіться публікацією:

Головна розвага в м. Луксор, Єгипет, проводиться під час зимового і літнього сонцестояння вже понад 4 тисяч років. 21 грудня вхід в храм є безкоштовним. Пандемія не завадила туристам насолодитися сонцестоянням і в цьому році.

Натовпи туристів їдуть в Єгипет на зимове сонцестояння

Під час Зимового сонцестояння промені наповнюють храм Карнака, де "сяє" статуя Амона; рухаючись далі, вони підбираються до воріт храму Хатшепсут. На цю традиційну розвагу приходять поглянути археологи, єгиптологи й навіть політики Єгипту. Уряд вважає, що ця подія цілюще впливає на стимуляцію туризму та ознайомлення із старовинною цивілізацією.

Відзначено, що коронавірус не вплинув на бажання туристів спостерігати за астрономічним явищем це взимку. Їх все ще дуже багато. Спостереження за сонцем раніше допомагало єгиптянам орієнтуватися в сезонах, посадках, зборі врожаю і підготовці до посухи. Вони зрозуміли, що не можна жити без сонця. Піднесення сонця означало відродження нового життя (врожаю).

Раніше стало відомо, що тисячі туристів з підробленим ПЛР-тестами поїхали в Єгипет. Відпочиваючих настільки багато, що МОЗ країни планує посилити перевірки для тих, хто прибуває до країни через аеропорт Хугарда.

Нагадаємо, за останні кілька місяців у світі рекордно впали ціни на авіаквитки. Середня вартість авіаквитка в вересні склала 343 долари в США, що майже на 36% нижче, ніж в серпні.

Рані "Коментарі" писали, що авіакомпанії світу сподіваються запустити свій невеликий "бізнес" за допомогою спеціального додатку для медичних паспортів, який зберігає інформацію про тести на коронавірус і вакцинах на мобільних телефонах мандрівників.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини