Головна Новини Світ Африка Південноафриканське дослідження: ризик госпіталізації від Omicron менший, ніж від Delta
commentss НОВИНИ Всі новини

Південноафриканське дослідження: ризик госпіталізації від Omicron менший, ніж від Delta

Дослідження було проведено групою вчених з NICD та інших наукових установ, включаючи Університет Вітвотерсранда та Університет Квазулу-Натал

22 грудня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Південноафриканське дослідження свідчить про зниження ризику госпіталізації та тяжких захворювань у людей, інфікованих варіантом коронавірусу Omicron, порівняно з варіантом Delta. Про це повідомляє Reuters.

Південноафриканське дослідження: ризик госпіталізації від Omicron менший, ніж від Delta

Медичний працівник вводить чоловікові вакцину від коронавірусної хвороби (COVID-19) Pfizer на тлі поширення варіанту SARS-CoV-2 Omicron - Reuters

Питання про вірулентність Omicron знаходяться в центрі наукових і політичних дебатів у багатьох країнах, оскільки уряди вагаються щодо того, як реагувати на поширення цього штаму, а дослідники досі намагаються зрозуміти його.

Дослідження, яке не проходило експертну рецензію, показало, що людей, у яких діагностовано Omicron в Південній Африці з 1 жовтня по 30 листопада, рідше госпіталізували, ніж тих, у кого був діагностований інший штам за той же період.

Дослідження показало, що люди, які були госпіталізовані з Omicron в жовтні-листопаді, мали на 70% менше шансів на розвиток важкого захворювання, ніж ті, хто був госпіталізований з Delta в період з квітня по листопад.

"Взагалі, разом наші дані свідчать про позитивну історію зниження тяжкості Омікрону в порівнянні з іншими штамами", — сказала професор Шеріл Коен з Національного інституту інфекційних захворювань (NICD), яка є однією з авторів дослідження.

Вона сказала, що дані ще більше підкріплюються спостереженнями, які показують значно нижчу кількість госпіталізацій і смертей від Omicron, ніж у попередніх хвилях пандемії, хоча кількість випадків зараження Omicron була набагато вищою.

За оцінками Коен, від 60% до 70% людей у ​​Південній Африці раніше хворіли на COVID-19.

Пол Хантер, професор медицини в Університеті Східної Англії Британії, назвав південноафриканське дослідження важливим і сказав, що це перше належним чином проведене дослідження з питання тяжкості перебігу Omicron.

Але Хантер сказав, що порівняння даних Omicron з одного періоду з даними Delta за попередній період означало, що було важко визначити, чи низький рівень госпіталізації пов’язаний з тим, що Omicron є менш вірулентним, чи з підвищенням імунітету населення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Франції незабаром може бути 100 000 нових випадків COVID-19 на день через швидке поширення штаму коронавірусу Omicron, але уряд поки що не планує вводити нових обмежень. Таку заяву зробив міністр охорони здоров’я Олів’є Веран.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини