Головна Новини Світ Африка Понад 20 тисяч африканських дітей беруть участь у військових конфліктах, – ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 20 тисяч африканських дітей беруть участь у військових конфліктах, – ООН

Більшою мірою дітей залучають до бойових дій у країнах Центральної Африки.

25 листопада 2021, 05:51
Поділіться публікацією:

У Західній та Центральній Африці збройні угруповання та урядові війська використовують дітей для участі у бойових діях. Про це повідомив дитячий фонд ООН (UNICEF). У фонді зазначили, що у військові конфлікти наразі залучено понад 21 тисячу дітей. Для військової служби їх залучають як збройні угруповання, і урядові сили.

Понад 20 тисяч африканських дітей беруть участь у військових конфліктах, – ООН

Діти (фото з відкритих джерел)

"Цифри та тенденції вкрай турбують нинішнє та майбутнє покоління дітей", — попереджає регіональний директор UNICEF у регіоні Марі-П'єр Пуар'є.

Більшою мірою дітей залучають до бойових дій у країнах Центральної Африки – Буркіна-Фасо, ЦАР, Камеруні, Чаді, Конго, Малі та Нігері. В ООН додали, що з 2016 року понад 2,2 тисячі дітей у регіоні стали жертвами сексуального насильства, а понад 3,5 тисячі дітей — були викрадені.

Нагадаємо, Франція та Сполучені Штати Америки відновлять співпрацю щодо боротьби з тероризмом, зокрема, у регіоні Сахель в Африці. Що це означає? Чому саме зараз? Які ризики та інтереси сконцентровані у цьому регіоні? Чи є там російський слід? Експерти прокоментували для видання "Коментарі-Україна". Зазначимо, що регіон Сахель охоплює такі держави як Сенегал, Мавританія, Малі, Буркіна-Фасо, Нігер, Нігерія, Чад, Судан та Еритрея. Є дані, що саме в цьому регіоні активно діє "Ісламська держава в країнах Сахеля" (ІДВС) – відгалуження терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).


Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Дональда Трампа в Білому домі, а також після осінньої кризи з "австралійським контрактом" щодо ядерних субмарин, який викликав розчарування в Парижі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини