Головна Новини Світ Африка Росія проводить спільні військові навчання з країною ОПЕК. Це загрожує енергетичній безпеці Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія проводить спільні військові навчання з країною ОПЕК. Це загрожує енергетичній безпеці Європи

Російська Федерація та Алжир проводять спільні антитерористичні навчання.

20 листопада 2022, 09:30 comments1142
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Алжир та Росія проводять перші спільні військові навчання на території Африки. Це викликає занепокоєння в країн Заходу, адже африканська країна є великим постачальником газу в Європу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Bloomberg.

Росія проводить спільні військові навчання з країною ОПЕК. Це загрожує енергетичній безпеці Європи

Росія та Алжир проводять спільні військові навчання. Фото: з відкритих джерел

У навчаннях "Щит пустелі", які почалися в 16 листопада і триватимуть до 28 листопада, поблизу міста Башхар, неподалік від кордону з Марокко, війська обох країн тренуються антитерористичним операціям в умовах пустелі, йдеться у заяві міністерства оборони Алжиру. Саме до Марокко Алжир має територіальні претензії.

Алжир повідомляє, що близько сотні російських десантників та військових з Кавказу беруть участь у навчаннях в спекотному кліматі. Солдатів Алжиру залучено приблизно стільки ж. Алжир та Росія зміцнюють свої економічні зв’язки. Саме режим Путіна є найбільшим постачальником зброї для Алжиру, а президент країни Абдельмаджид Теббун збільшив військовий бюджет на 130%.

Також, керівники африканської країни не підтримують санкції проти РФ. Окрім того, Алжир є великим постачальником газу для країн Європи. До російського нападу на Україну, Алжир був третім постачальником енергоресурсів в ЄС після Росії та Норвегії. Таким чином, РФ може тиснути на ЄС через африканську країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, який запас зброї у Російської Федерації. Висновки військових експертів невтішні, адже Росія почала готуватись до війни вже давно і має значний запас ракет та іншої техніки, який аналітикам важко порахувати.

Також "Коментарі" писали про методи СРСР, які почав використовувати Володимир Путін. Президент Росії копіює Сталіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини