Головна Новини Світ Африка Стали відомі основні ідеї африканської мирної ініціативи
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі основні ідеї африканської мирної ініціативи

Африканські лідери збираються вирушити до Зеленського та Путіна, щоб обговорити свої ідеї щодо миру між країнами.

22 травня 2023, 13:10 comments1211
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У червні делегація з шести лідерів країн Африки вирушить до України та Росії, щоб спробувати розпочати переговорний процес щодо миру. Один з організаторів цих переговорів Жан-Ів Олів’є розповів, які питання будуть підніматись під час зустрічі з лідерами обох країн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

Стали відомі основні ідеї африканської мирної ініціативи

Президент ПАР Сиріл Рамафоса. Фото з відкритих джерел

Жан-Ів Олів’є працював близько шести місяців для організації переговорів африканських лідерів з президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним.

Під час зустрічі з президентами обох країн африканські лідери піднімуть кілька питань, зокрема збільшення кількості суден з України, відновлення платежів через систему SWIFT та сприятимуть обмін полоненими з обох сторін.

Українське зерно було одне з ключових на африканських ринках, а його відсутність призвела до загострення продовольчої безпеки та голоду. Тому африканські лідери сподіваються збільшити кількість та швидкість пропуску українських продуктів та сировини в рамках Чорноморської зернової ініціативи до Африки.

Іншою проблемою, з якою зіткнулись країни Африки стали російські добрива. Попри те, що вони не потрапили під санкції, США та інші країни наклали заборону для Росії на фінансові транзакції в рамках системи SWIFT, через що африканські країни

"Немає гарантій, що ми досягнемо успіху, але на цю мить Росія та Україна прийняли... делегацію, яка приїде спеціально до їхніх країн, щоб поговорити про мир", — говорить Жан-Ів Олів’є.

Наразі відомо, що до африканської мирної ініціативи долучились шість країн: ПАР, Республіка Конго, Єгипет, Сенегал, Уганда та Замбія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський та Путін дали згоду на початок африканської мирної ініціативи.

Також "Коментарі" писали про реакцію Росії на африканську мирну пропозицію щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yevgen

23 травня 2023, 13:14

2015 Яценюк визнав право Польщі на західні області України (20.09.2015) .... https://maidan-ua.livejournal.com/16152.html?utm_source=twsharing


Новини