Головна Новини Світ Росія Росія відреагувала на африканську мирну пропозицію щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відреагувала на африканську мирну пропозицію щодо війни в Україні

Очільник міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров відповів на мирну ініціативу вирішення війни, яку пропонує президент Південної Африки.

17 травня 2023, 14:00 comments6521
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

16 березня президент Південної Африки Сиріл Рамафоса повідомив, що його країна переговорила з представниками України та Росії і отримала згоду на створення мирної ініціативи щодо вирішення війни. На мирний план ПАР відреагував керівник МЗС РФ Сергій Лавров. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія відреагувала на африканську мирну пропозицію щодо війни в Україні

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Президент ПАР оголосив, що його країна та ще кілька африканських держав почнуть працювати над місією щодо завершення війни в Україні. На слова Рамафоси відреагував міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Москва поки не бачила пропозиції африканських партнерів щодо мирного врегулювання в Україні на папері", — повідомив керівник МЗС РФ Сергій Лавров.

Нагадаймо, що президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що після перемовин президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін готові прийняти африканських лідерів та обговорити з ними можливий механізм завершення війни.

Африканський лідер вказав, що таку ініціативу від ПАР підтримали Сенегал, Єгипет та Уганда. Окрім того, про ініціативу був проінформований генсек ООН, а також Сполучені Штати та Велика Британія, які висловили "обмежену" підтримку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія надіслала до ООН ультиматум зі списком вимог для продовження зернової угоди.

Також "Коментарі" писали про вищих представників уряду РФ та російських олігархів, які збираються відвідати бізнес-форум одного з найбільших партнерів Росії. Таким чином російські бізнесмени сподіваються захиститись від санкцій США та Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/202969
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини