Головна Новини Світ Африка Три країни Африки написали скаргу до ООН на Україну: звинувачують нібито у причетності до тероризму
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни Африки написали скаргу до ООН на Україну: звинувачують нібито у причетності до тероризму

Три африканські країни звинуватили Україну у підтримці тероризму та надіслали скаргу в ООН.

21 серпня 2024, 14:50 comments4821
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Малі, Нігер і Буркіна-Фасо, які входять до складу Конфедерацій держав Сахеля (AES) звернулись до Ради безпеки ООН зі скаргою на Україну. Африканські країни стверджують, що Україна нібито причетна до підтримки терористичних угрупувань на території Сахелю.

Три країни Африки написали скаргу до ООН на Україну: звинувачують нібито у причетності до тероризму

Три країни Африки написали скаргу на Україну до ООН. Фото з відкритих джерел

Країни AES передають справу до Ради Безпеки ООН через нібито підтримку Україною терористів.

"У листі на ім’я президента Ради Безпеки ООН міністри закордонних справ Буркіна-Фасо, Малі та Нігеру рішуче засудили відкриту та припущену підтримку українського уряду терористичних груп, що діють у Сахелі. Вони закликають Раду Безпеки вжити заходів, щоб припинити цю підтримку, яка загрожує стабільності в регіоні", — йдеться в листі.

Цю заяву вже активно почала використовувати Росія у своїй антиукраїнській пропаганді. Як вказує Центр протидії дезінформації, Конфедерація держав Сахеля, яка створена у 2023 році, фактично є військово-політичним альянсом держав, які перебувають під управлінням військових хунт. Ці три країни прагнуть такими заявами посилити свій вплив в Африці та зберегти владу в регіоні. 

"Будь-які звинувачення у тероризмі на адресу України є безпідставними. Насправді Україна відома в Африці як важливий контрибутор у забезпечення регіональної та продовольчої безпеки. Наша держава прагне розвивати дружні відносини з африканськими державами, і нещодавнє призначення посла України у Ботсвані є підтвердженням цієї політики", — вказує ЦПД.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна відреагувала на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною. Крім того, в МЗС України прокоментували і заяву Нігера, який також заявив про розрив дипвідносин.

Також "Коментарі" писали про те, що в Росії пояснили, чому їх маріонетки розірвали дипломатичні відносини з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини