Головна Новини Світ Африка У Центральноафриканській Республіці стався замах на голову «Російського дому»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Центральноафриканській Республіці стався замах на голову «Російського дому»

За одними джерелами, Ситий отримав тяжкі поранення, за іншими – контузію. Він госпіталізований

16 грудня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

У столиці Центральноафриканської Республіки, місті Бангі, здійснений замах на голову культурного центру "Російський дім" Дмитра Ситого, пише видання "Коментарі" за інформацією "Радіо Свобода".

У Центральноафриканській Республіці стався замах на голову «Російського дому»

Російський бронетранспортер в столиці ЦАР. Фото ілюстративне

Спочатку інформацію поширив керівник так званої "приватної військової компанії Вагнера" Євген Пригожин та голова "Росспівробітництва" Євген Примаков. Згодом  підтвердили подію і в посольстві РФ. Як каже пресаташе дипломатичної місії Владислава Ільїна, очільник "Російського дому" отримав анонімну посилку. Відкриваючи її, здетонувала вибухівка, і Ситий отримав поранення. За одними даними — тяжкі поранення, за іншими – контузію. У будь-якому випадку, його госпіталізували.

"Вагнерівець" звинуватив у замаху "французів". На його переконання, Ситий перед тим отримував записку із вимогою "росіянам забратися з Африки" і погрозами його синові, який живе у Франції. Пригожин закликав очільників Кремля "визнати Францію країною-спонсором тероризму".

У поліції ЦАР повідомили, що справу розслідують як теракт. Як пише "Радіо свобода", прізвище Ситого фігурувало у журналістських розслідуваннях у контексті структур, пов’язаних із Пригожиним та бойовиками "групи Вагнера", а структури Пригожина мають суттєвий вплив у країні. За інформацією журналістів Бі-Бі-Сі, Ситий був засновником компанії Lobaye Invest і прибув до ЦАР як "цивільний інструктор". Про відкриття культурного центру "Російський дім" у Бангі повідомлялося у лютому цього року.

Центральноафриканська Республіка – колишня колонія Франції. Останніми роками керівництво країни уклало угоди з РФ, згідно з якими в країні офіційно перебувають російські військові інструктори.

Читайте також на порталі "Коментарі" — британські ЗМІ пишуть, що на очільника Кремля у Москві, 14 вересня, скоїли замах. Але речник Путіна Пєсков заявив, що це повідомлення іноземних ЗМІ не відповідає дійсності.

Також "Коментарі" писали - Путіна могло вже й не бути: у ГУР розповіли про спробу замаху. На господаря Кремля був також замах по лінії Кавказу. Ця спроба усунути Путіна була недавно. Інформація про цей інцидент не вилилася в інформаційний простір.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини