Головна Новини Світ Африка У Лівії повстанські війська захопили будівлю уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лівії повстанські війська захопили будівлю уряду

Озброєні повстанці заявили, що призначені на 24 грудня президентські вибори не відбудуться

16 грудня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

У Лівії озброєні люди захопили будівлю уряду, президента та оточили приміщення, в якому діє Міністерство оборони країни. Це сталось напередодні пізно увечері. Про це повідомили місцеві ЗМІ, передає "Українська правда".

У Лівії повстанські війська захопили будівлю уряду

Лівія. Фото Almasar


"Президентських виборів у Лівії не буде. Ми закриємо всі державні установи у Тріполі," — заявили озброєні ополченці.


Нагадаємо, президентські вибори у Лівії мають пройти за тиждень, 24 грудня. Після них мали б відбутись одразу і парламентські. Ці дати погодили під час політичного діалогу під егідою ООН у Женеві ще на початку цього року.

Новий виток кризи спровокували дві події, вважають експерти: у парламенті напередодні заявили, що хочуть перенести дату виборів, а місцевий виборчий комітет відклав оголошення списку офіційних кандидатів.

Як повідомляють місцеві мешканці у Твіттері,  озброєні люди захоплюють ключові об’єкти інфраструктури, держустанови. Також у великих містах у стан бойової готовності перевели кілька військових об’єднань. Нині у багатьох районах столиці немає електрики, тому важко зоорієнтуватись, що відбувається. Яке саме угруповування захоплює державні будівлі достеменно невідомо.

Нагадаємо, політична та військова криза у Лівії триває уже понад 10 років. Вона почалась  після повалення режиму та вбивства Муаммара Каддафі. З того часу країна перебуває у супротиві між Урядом національної згоди Файєза Сарраджа та Халіфа Хафтар, лідера Лівійської національної армії.

Читайте також: Джонсон заявив, що попередив Путіна про катастрофу, що наближається




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини