Головна Новини Світ Великобританія Джонсон заявив, що попередив Путіна про катастрофу, що наближається
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон заявив, що попередив Путіна про катастрофу, що наближається

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив у парламенті, що російське військове вторгнення в Україну стане "катастрофою для всього світу"

16 грудня 2021, 08:00 comments1104
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр уряду Великобританії заявив, що вторгнення Росії в Україну означатиме неминучу "катастрофу для всього світу". Як повідомляє портал "Коментарі", про це Джонсон заявив під час години запитань до уряду в Палаті громад британського парламенту.

Джонсон заявив, що попередив Путіна про катастрофу, що наближається

Борис Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Борис Джонсон заявив, що з боку Росії нападати на Україну було б надто хибним і необачним кроком. Таке рішення Кремля стане справжнім ударом по Росії, тому що Великобританія та всі її союзники вже ухвалили рішення щодо застосування жорстких санкцій щодо Москви, якщо вона піде на новий виток ескалації. Джонсон підкреслив, йдеться не про якісь заходи щодо Росії, а про жорсткий економічний пакет санкцій, який поки що не діє.

Борис Джонсон, як і голова Білого Дому Джо Байден, мав телефонну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним. За словами прем'єр-міністра, у тій телефонній розмові з президентом РФ він відкрито заявив про свою позицію і тоді попередив керівництво Росії, що будь-які військові кроки Москви щодо України стануть катастрофою як для неї самої, так і для всього світу.

Прем'єр також зазначив, що Лондон не має наміру переглядати свої позиції, і він надалі не відмовиться від своєї підтримки України.

Борис Джонсон зазначив, враховуючи наростаючу загрозу на сході України, було прийнято рішення всередині НАТО суттєво наростити військові контингенти в тих країнах Альянсу, які межують з Україною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Борис Джонсон озвучив ультиматум союзникам на Заході – треба визначатися – вони з Україною чи з російськими енергетичними ресурсами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини