Головна Новини Світ Африка У ПАР відреагували на заяву президента про вихід з МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПАР відреагували на заяву президента про вихід з МКС

Офіс президента Південної Африки заперечив вихід країни з Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна

26 квітня 2023, 13:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що його країна виходить з Міжнародного кримінального суду. Однак в офісі президента ПАР повідомили про помилку у словах лідера країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс "Інтерфакс".

У ПАР відреагували на заяву президента про вихід з МКС

Президент ПАР Сиріл Рамафоса. Фото з відкритих джерел

Сиріл Рамафоса повідомив, що керівна партія країни прийняла рішення вийти з МКС. Такі дії лідер ПАР аргументував тим, що Міжнародний кримінальний суд має несправедливе ставлення до деяких країн.

Тепер же офіс президента Південної Африки назвав заявив про помилку свого президента.

"Це роз'яснення йде за помилкою в коментарі, зробленому під час брифінгу для ЗМІ. Південна Африка залишається учасником МКС відповідно до резолюції 55-ї Національної конференції АНК", — йдеться в повідомленні урядової установи.

Офіс президента зазначив, що Національний виконавчий комітет розглядав можливість покинути МКС. Однак такий крок відбувся у якості останньої інстанції при відсутності правових варіантів.

Наразі ПАР працює над роботою Малабського протоколу, який дозволить створити континентальний кримінальний суд, що доповнить МКС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна здійснила успішну рятувальну місію у Судані. Спецслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони змогли евакуювати 138 громадян кількох країн, зокрема 87 українців.

Також "Коментарі" писали, що Росія знайшла великий ринок збуту нафти. Азійська країна зменшує надходження нафтопродуктів від ОПЕК, адже купує дешеві енергоресурси у російській Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини