Головна Новини Світ Африка У пустелі Сахара випав сніг (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У пустелі Сахара випав сніг (ФОТО)

У пустелі зафіксували падіння температури до -2 градусів

20 січня 2022, 12:48
Поділіться публікацією:

У найбільшій пустелі світу, розташованій на Африканському континенті – Сахарі – зафіксували випадання снігу після різкого зниження температури. Про це пише УНІАН, посилаючись на Daily Mail.

У пустелі Сахара випав сніг (ФОТО)

У пустелі Сахара випав сніг - фото з відкритих джерел

Зазначається, що сніг осів на пісках пустелі після того, як температура впала нижче за нуль градусів.

Фотографу Каріму Бучетате вдалося відобразити рідкісне і водночас приголомшливе явище в спекотній пустелі. Знімки снігового покриву та льоду, зроблених у місті Айн-Сефра, фотограф розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. Температура повітря у цьому регіоні вночі знизилася до 2 градусів морозу.


У пустелі Сахара випав сніг (ФОТО) - фото 2
У пустелі Сахара випав сніг (ФОТО) - фото 3
У пустелі Сахара випав сніг (ФОТО) - фото 4

Відомо, що за останні 42 роки сніг в Айн-Сефрі випадає вже вп'яте. Минулого року у пустелі також спостерігали рідкісне для цієї місцевості погодне явище. Тоді невеликий мороз дістався регіону Табук, що знаходиться на північному заході Саудівської Аравії. Неподалік "засніженої" території проходить кордон із Йорданією.

Найчастіше в цій африканській пустелі фіксуються плюсові температурні рекорди. У спекотні дні ртутний стовпчик термометра може сягати +50°С. Січень вважається найхолоднішим місяцем у році, як і в більшості країн світу. Втім, у Сахарі середньомісячні температури фіксуються у межах 20 градусів зі знаком "+". 

Видання зазначає, що незважаючи на те, що Сахара дуже суха, вчені припускають, що вона може стати зеленою через 15000 років.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що частина України ризикує перетворитися на пустелю: вчений розповів про зміну клімату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини