Головна Новини Світ Росія Путіна принизили перед камерами на зустрічі з африканським лідером
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна принизили перед камерами на зустрічі з африканським лідером

Президент Росії потрапив у незручне становище перед зустріччю з президентом Єгипту Абдель Фаттахом.

30 липня 2023, 11:15 comments1364
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час саміту Росія-Африка в Санкт-Петербурзі президент РФ намагався зустрітись з усіма африканськими лідерами особисто. Однак єгипетський президент поставив Путіна в незручне становище і змусив президента Росії чекати перед камерами журналістів.

Путіна принизили перед камерами на зустрічі з африканським лідером

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Саміт Росія-Африка проводиться вдруге, але вперше в умовах війни, тому багато керівників держав не з'явилися в Росії. З 55 країн Африки лише 17 країн направили делегації на захід. Інші відрядили чиновників нижчого рівня, а п'ять урядів бойкотували саміт у Санкт-Петербурзі.

Пресслужба Кремля повідомила, що президент Росії має намір особисто зустрітися з кожним із африканських лідерів, які прибули до Санкт-Петербурга. Однак перед однією з таких зустрічей стався інцидент.

Президент Єгипту Абдель Фаттах поставив Володимира Путіна в незручне становище. Керівник африканської держави змусив Путіна чекати на нього. Усю неприємну подію для російського президента зафіксували камери. Запис цієї ситуації поширив у соцмережі радник МВС України Антон Геращенко.

"Путін повинен був чекати досить довго на президента Єгипту. Це не перший випадок, коли іноземні лідери змушують Путіна чекати", — пише Антон Геращенко.

Впродовж багатьох років російський президент був відомий тим, що спізнювався на переговори з іноземними лідерами — це було сприйнято як бажання продемонструвати домінування та вивести "супротивника" з рівноваги. Однак після повномасштабного вторгнення багато світових лідерів змушують чекати Путіна. Подібні випадки були під час зустрічі Путіна з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, президентом Киргизстану Садиром Жапаровим та іншими. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ірландія оголосила, що не повторить помилку та правильно відреагує на смерть Путіна.

Також "Коментарі" писали, що Путін майже відмовився від ідеї виграти війну військовим шляхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини