Головна Новини Світ Африка Вбивцю головного комуніста Південної Африки спробували зарізати у в'язниці: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивцю головного комуніста Південної Африки спробували зарізати у в'язниці: подробиці

Навіть у разі умовно-дострокового звільнення уряд не дозволить Валусу повернутися до Польщі

30 листопада 2022, 09:56 comments1031
Поділіться публікацією:

Напередодні умовно-дострокового звільнення Януша Валуса, який колись емігрував до Південної Африки з Польщі, спробували вбити в камері. Наразі, спираючись на офіційну заяву адміністрації в'язниці, стан чоловіка можна назвати стабільним. Чи стане цей інцидент причиною для швидшого звільнення ув'язненого, невідомо, проте ясно одне, південноафриканська влада не розглядає можливості депортації Валуса до Польщі.

Вбивцю головного комуніста Південної Африки спробували зарізати у в'язниці: подробиці

Януш Валус, з відкритих джерел

Януш Валус народився та виріс у Польщі. Вже у більш свідомому віці, 1981 року чоловік вирішив емігрувати до Південної Африки. Згодом він навіть отримав там громадянство. З роками ім'я Валуса почало набирати популярності, він вирішив пов'язати своє життя з націоналістичними та расистськими "організаціями".

У 80-х Валус ставати членом неонацистської партії "Африканський рух опору". Будучи "фанатиком" своєї справи, 10 квітня 1993 року чоловік наважується на крок, який шокував увесь світ – Валус вбиває лідера південноафриканської Комуністичної партії Кріса Хані. Цей злочин розслідувався під прицілом мільйонів обурених громадян, тому суд без долі сумніву засудив колишнього поляка до довічного ув'язнення.

У 2016 році суд Преторії ухвалив, що Валус може бути звільнений умовно-достроково, проте Мін'юст у 2017 році це рішення оскаржило. Більше того, відомство добилося, щоб ув'язненого позбавили громадянства Південної Африки. У тому ж році Валус подає апеляцію до Конституційного суду ПАР, внаслідок чого його прохання про дострокове звільнення задовольняють.

Незважаючи на бажання Валуса, уряд ПАР виключив можливість депортації чоловіка назад до Польщі. Якщо поранення справді було несерйозним і злочинець залишиться живим, умовно-дострокове звільнення він відбуватиме на території ПАР.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що в Польщі скоротився обсяг фінансової допомоги, що передається в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини