Головна Новини Світ Польща Спочатку думали серцем, тепер головою: у Польщі стали менше жертвувати для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Спочатку думали серцем, тепер головою: у Польщі стали менше жертвувати для України

Навіть колишньому меру Вроцлава не вдалося зібрати необхідну суму на придбання медичного обладнання для львівського шпиталю

30 листопада 2022, 08:51 comments2391
Поділіться публікацією:

Перші місяці війни в Україні стали для всього світу величезним шоком, мільйони громадян з усього світу активно брали участь у збиранні фінансової допомоги для українських солдатів та переселенців. Нині ж, зазначають у Польщі, ситуація трохи змінилася, люди стали більш практичними та обережними при переказі будь-якої суми комусь на банківський рахунок. Більшість організацій відмовилися від участі у різних зборах, ставши прихильниками цільової допомоги, поляки почали купувати необхідні для українців речі (медикаменти, одяг, їжу) та передавати їх безпосередньо одержувачу через гуманітарні конвої.

Спочатку думали серцем, тепер головою: у Польщі стали менше жертвувати для України

фото тематичне, з відкритих джерел

Так, наприклад, нещодавно на порталі zrzutka.pl завершилося збирання коштів на купівлю сучасного нейрохірургічного мікроскопа для одного зі шпиталів Львова. Відомо, що збирання грошей було ініційовано колишнім мером Вроцлава Рафалом Дуткевичем. Як зазначає сам чоловік, він сподівався зібрати всю необхідну суму – 750 тисяч злотих, проте мети, на жаль, досягнуто не було, за підсумком було зібрано лише 30% від вищевказаної цифри, близько 225 тисяч злотих. Мікроскоп, звичайно ж, буде куплений, деякі німецькі фонди погодилися профінансувати покупку, однак цей приклад чітко показує те, що люди вже не так активно готові допомагати грошима.

Петро Кашувара, польський журналіст із Вроцлава також зазначає, що колись було простіше зібрати кошти для допомоги мільйону людей, ніж сьогодні зібрати щось для одного хворого.

"Спочатку думали серцем, тепер головою", — каже Кашувара, коментуючи зниження активності серед меценатів та благодійників, які раніше допомагали Україні великими сумами.

До речі, журналіст поїхав до українського Києва ще у лютому, чоловік досі працює там волонтером, тому дуже добре знає, наскільки сильно змінився розмір та обсяг допомоги для українців, якщо порівнювати з першими місяцями збройного конфлікту.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що ще одне воєводство Польщі направило в Україну гуманітарні конвої.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини