Головна Новини Світ Африка Витік забрудненої води з алмазного рудника в Анголі: постраждали тисячі людей (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Витік забрудненої води з алмазного рудника в Анголі: постраждали тисячі людей (ФОТО)

Вода витекла з споруди для захоронення токсичних відходів гірничодобувної промисловості

3 вересня 2021, 17:03
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Анголі стався витік забрудненої води з рудника. Про це повідомляє видання Кореспондент.

Витік забрудненої води з алмазного рудника в Анголі: постраждали тисячі людей (ФОТО)

Витік забрудненої води з великого рудника в Анголі. Фото: EPA / UPG.

Як стало відомо, витік стався з найбільшого алмазного рудника. Оператор шахти — компанія Sociedade Mineira de Catoca, яка є спільним підприємством ангольської держкомпанії Endiama і російської АЛРОСА.

Повідомляється, що брудна вода витекла зі споруди для захоронення токсичних відходів гірничодобувної промисловості. Вона просочилася в річку Лову, притоку Чікапа, яка впадає в Конго. В результаті в сусідній ДР Конго близько 12 людей загинули, і ще понад чотири тисячі людей захворіли.

Ще в кінці липня через даної витоку вода в припливі забарвилася в червоний колір. А в серпні фахівці з університету Кіншаси вказали на "величезне забруднення", яке торкнулося близько двох мільйонів осіб.

Відзначається, що ДР Конго буде домагатися компенсації від Анголи відповідно до принципу "забруднювач платить".

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Конго автобус зіткнувся з бензовозом. Трагедія трапилася за 180 кілометрів від столиці країни. Відразу після зіткнення пролунав сильний вибух, який спричинив пожежу. В результаті події загинули щонайменше три десятки людей і ще багато отримали поранення різного ступеня тяжкості. Потерпілих доставили в медичні установи. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Колумбії на шахті прогримів вибух. В результаті події загинули понад десять осіб. Один гірник був оголошений зниклим безвісти. Згідно з попередньою інформацією, причиною події став вибух метану і вугільного пилу. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини