Головна Новини Світ Африка Виверження вулкана на Канарах триває після короткої паузи: лава знищила сотні будинків (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана на Канарах триває після короткої паузи: лава знищила сотні будинків (ФОТО)

На півдні від вулкана було зафіксовано дрібні підземні поштовхи

27 вересня 2021, 16:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На Канарах триває виверження вулкана під назвою Кумбре Велья. Про це повідомляє видання El Pais.

Виверження вулкана на Канарах триває після короткої паузи: лава знищила сотні будинків (ФОТО)

Виверження вулкана Кумбре-Велья. Фото з відкритих джерел.

Як стало відомо, сьогодні вночі, 27 вересня, після тривалого виверження, вулкан припинив викидати лаву та попіл. Однак, вже через кілька годин виверження відновилося.

Фахівці розповіли, що паузи в виверженнях такого типу не є якимось незвичайним явищем, проте настільки різко це відбувається досить рідко.

На півдні від вулкана було зафіксовано дрібні підземні поштовхи, ймовірно через рух магми.

Для довідки: виверження вулкана Кумбре Велья відбувається вже протягом дев'яти днів. За цей час розпечена порода покрила близько двох сотень гектарів землі і знищила більше ніж 500 будівель. Серед людей постраждалих немає.

Виверження вулкана на Канарах триває після короткої паузи: лава знищила сотні будинків (ФОТО) - фото 2

Фото: Reuters.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Туреччині знову спалахнули лісові пожежі. У райони де вирувала стихія, було направлено співробітників пожежної служби, вертоліт і п'ять спецмашин. Протягом десяти годин рятувальники боролися з полум'ям. Детально про це читайте в нашій матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що потужний землетрус сколихнув острів Крит. Його сила становила близько 6 балів за шкалою Ріхтера. За словами свідків, поземною поштовхи тривали кілька хвилин і були відчутні по всій території острова. Епіцентр знаходився за 78 кілометрів від столиці Іракліон. Рятувальники повідомляють про численні руйнування будівель в декількох населених пунктах. В результаті землетрусів постраждали люди. Детально про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://elpais.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини