Головна Новини Світ Азія Афганці штурмують паспортні столи: що заважає втечі від талібів
commentss НОВИНИ Всі новини

Афганці штурмують паспортні столи: що заважає втечі від талібів

Для виїзду з Афганістану афганцям потрібні паспорти, які вже кілька тижнів не видаються

6 жовтня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Озброєні таліби охороняються паспортні столи від натовпу афганців, пише агентство Reuters.

Афганці штурмують паспортні столи: що заважає втечі від талібів

Діти Афганістану - фото з мережі

5 жовтня у Кабулі оголосили, що видача документів розпочнеться через кілька днів. Вже 6 — тисячі афганців взяли в облогу паспортні столи, які не працювали відтоді, як "Талібан" захопив владу в Афганістані. Щоб відновити порядок, до установ відрядили співробітників служби безпеки зі зброєю.

Приміщення зачинені. Всередині немає жодного працівника, який міг би відповісти на питання. Єдиний офіційний представник стоїть за високим бетонним бар'єром. Він говорить, що робота служб відновиться з суботи, і закликає афганців поки що розійтись. У суботу видаватимуться вже готові документи, заяви поки що не прийматимуться.

Між тим ще з серпня в Афганістані заблоковано усіх, хто намагався втекти з країни, але не встиг. Зараз вони страждають від посухи, пандемії COVID-19. Пів мільйона громадян стали переміщеними особами, з них – половина – діти, інформує ООН. Ця кількість зростатиме, коли почнуться проблеми з медичними послугами, навчальними закладами та економікою.

Філіппо Гранді, верховний комісар ООН у справах біженців, заявляє, що ситуація в Афганістані — катастрофічна: 18 млн осіб потребують гуманітарної допомоги, 3,5 млн — не мають домівок. ООН звертається до Пакистану та Ірану для облаштування афганців у таборах біля кордону. Тим часом Європейський Союз також шукає способи зупинити потужний потік мігрантів. Одна з пропозицій: надання допомоги транзитним країнам за межами ЄС, щоб вони приймали біженців і забезпечували їм захист та безпеку. 

Таліби закликають афганців повертатись до домівок і визнають, що країна потребує міжнародної допомоги, яка наразі заморожена.

Про обстріли в Афганістані видання "Коментарі" розповідало своїм читачам раніше.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини