Головна Новини Світ Азія Антиковідна вакцина від Moderna стала викликати підозру у японців
commentss НОВИНИ Всі новини

Антиковідна вакцина від Moderna стала викликати підозру у японців

У восьми японських пунктах вакцинації у препаратах від Moderna знайшли частки твердих речовин невідомого походження

26 серпня 2021, 11:34
Поділіться публікацією:

Антиковідна вакцина від Moderna стала викликати підозру у японців

Вакцина Moderna, фото із відкритих джерел

В Японії виявили у складі американської вакцини від коронавірусу Moderna частки невідомого походження. Наразі за даним фактом проводиться ретельна перевірка. Про це повідомляє японське незалежне  інформагенство "Kyodo News".

Через виявлення часток сторонніх матеріалів кількаміліметрового розміру у складі препарату у вісьмох пунктах вакцинації п’яти японських префектур,  Міністерство охорони здоров'я, праці та благословення Японії призупинило використання 1,63 млн доз вакцини на території країни.

Попри це, японський виробник ліків, Takeda Pharmaceutical Co., який розповсюджує країною вакцину, зауважує, що препарати зі спірної партії вже використовувались у 863 центрах вакцинації, і нарікань на них не надходило.

Фармацевтична компанія-виробник, в свою чергу стверджує, що "станом на сьогодні, жодних проблем щодо ефективності чи безпечності препарату виявлено не було".

У МОЗ Японії, все ж настоюють на тому, що препарати з трьох номерів партії (3004667, 3004734, 3004956) Moderna, виготовленої на виробничих потужностях американської компанії у Іспанії,  краще не використовувати.

Загальне замовлення Японії на вакцину Moderna становить 50 млн доз, адже саме цю вакцину затверджено у країні для використання в надзвичайних ситуаціях.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що у Японії режим надзвичайного стану через стрімке поширення штаму коронавірусу Delta  до 27 вересня діятиме у 21 префектурі країни. На цих територіях не продаватиметься алкоголь, не працюватимуть караоке-бари, а всі заклади громадського харчування мають зачинятися раніше восьмої вечора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини