Головна Новини Світ Азія Австралія та Японія підпишуть договір про співробітництво: у яких сферах зміцниться партнерство
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія та Японія підпишуть договір про співробітництво: у яких сферах зміцниться партнерство

Австралія та Японія підпишуть договір про співпрацю у сфері безпеки

5 січня 2022, 12:54
Поділіться публікацією:

Австралія та Японія збираються підписати договір про посилення співробітництва в обороні та безпеці на віртуальному саміті в четвер, 6 січня, після того, як прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда скасував поїздки до Австралії та Сполучених Штатів через сплеск COVID-19. Про це повідомляє Reuters.

Австралія та Японія підпишуть договір про співробітництво: у яких сферах зміцниться партнерство

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда - фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що лідери двох країн підпишуть Угоду про взаємний доступ, яка вперше встановить рамки для співпраці сил оборони двох країн один з одним.

"Цей договір буде заявою про зобов’язання наших двох країн працювати разом у вирішенні спільних стратегічних викликів безпеки, з якими ми стикаємося, і зробити свій внесок у забезпечення стабільності Індо-Тихоокеанського регіону", – сказав Моррісон у заяві.

Посилення зв’язків у сфері безпеки відбувається в рамках об'єднання зусиль Сполучених Штатів, Японії, Індії та Австралії, що отримало назву Quad і має на меті працювати над спільним вирішенням проблем в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Австралія та Японія також планують обговорити можливості зміцнення партнерства між урядом і бізнесом у сфері екологічно чистої енергії, критичних технологій та матеріалів.

"Наша співпраця також включає розширення порядку денного Quad з Індією та Сполученими Штатами, а також наш спільний технологічний підхід до скорочення викидів вуглецю", – сказав Моррісон.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай і Японія створять гарячу лінію для обговорення питань оборони. Угода, досягнута під час двогодинної відеоконференції між Нобуо Кіші та Вей Фенхе, стосується суперечок їхніх країн щодо Тайваню та проблем у Східному та Південно-Китайському морях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини