Головна Новини Світ Азія Японія планує змінити законодавство заради України
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія планує змінити законодавство заради України

Керівна партія Японії має намір мінити свою пацифістську політику та надати летальне озброєння для України.

11 березня 2023, 21:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Японія розглядає можливість змінити частину свого законодавства, яка дозволить відправляти летальну військову техніку до України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на японське видання Nikkei.

Японія планує змінити законодавство заради України

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Фото з відкритих джерел

Керівна партія Японії запропонувала розшити перелік країн в які може бути відправлена військова техніка, зокрема і та, яка створювалась японськими оборонними підприємствами.

У повідомленні йдеться, що дипломатичний авторитет світу може зазнати краху, якщо не підтримувати Україну військовою зброєю. Окрім того, за ситуацією в Україні спостерігає Китай, який є союзником Росії та посилив свій тиск на Тайвань, постійно натякаючи на захоплення острова.

Наразі Японія надіслала Україні нелетальне обладнання, зокрема бронежилети. У законодавстві країни є правило, за яким важке озброєння, таке як винищувачі, ракети та бронетехніка може надсилатись лише тим країнам, які займались їх розробкою спільно з Японією.

"У разі непередбачених ситуацій нам доведеться просити інші країни про зброю. Як ви думаєте, чи зможемо ми просити, якщо не дамо іншим країнам під час їхніх власних криз?", — говорить японський депутат Масахіса Сато.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда закликав змінити закон, щоб допомогти країнам, які зіткнулись з агресією від диктаторів, що не дотримуються міжнародного права. Таким чином Японія збирається змінити свої пацифістські правила про експорт зброї для підтримки України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни хочуть покласти край великій суперечці та домовились про виплату репарацій.

Також "Коментарі" писав, що Союзник Росії випробував аналог ракет ATACMS.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини