Головна Новини Світ Азія Економіст назвав країну, яка виграє від війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Економіст назвав країну, яка виграє від війни в Україні

Через російський напад, санкції проти Росії, блокування портів та постковідний період, світ опинився перед загальною економічною кризою. Проте є країна, яка отримує користь від таких глобальних зрушень.

4 січня 2023, 18:40 comments2065
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Французький економіст та президент незалежної консалтингової компанії ACDEFI Марк Туаті вважає, що Індія отримала вигоду від російського вторгнення в Україну. Азійська країна отримує дешеву нафту для своїх потреб, а її надлишки може відправляти на експорт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NY Times.

Економіст назвав країну, яка виграє від війни в Україні

Президент Росії та Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар стверджує, що світ перебуває на порозі змін через російське вторгнення в Україну. На думку Джайшанкара прозахідний світ поступово перетворюється на багатоблоковість, де кожна країна обере "особливу політику, уподобання та інтереси".

Індія з початку повномасштабного вторгнення попри тиск США, Європи та моральність не засудила дії Росії в ООН, а перетворила Москву на свого найбільшого постачальника дешевої нафти. Азійська країна невдовзі пережене за чисельністю Китай, адже має майже 1,4 млрд населення. На думку міністра закордонних справ Індії, питання про санкції не підлягає обговоренню, тому що дешеві енергоресурси корисні для щорічного росту економіки та можливості зменшити бідність у країні.

"Проблеми Європи є проблемами світу, але проблеми світу не є проблемами Європи", — заявив Субраманьям Джайшанкар.

На думку французького економіста Марка Туаті Індія отримала вигоду від війни в Україні, про що він заявив в ефірі телеканалу BFM. Туаті вважає, що Індія продовжить співпрацю з Росією та отримуватиме ще більше нафти для себе. Окрім того, азійська країна надлишок нафти зможе переробляти та транспортувати в інші країни, чим покращить свій економічний стан.

Окрім російської нафти, Індія стає конкурентом Китаю, звідки йдуть великі корпорації через жорсткі карантинні заходи та постійний тиск збоку влади. За сприятливими прогнозами Індія зможе зайняти п’яте місце за економікою у світі, а до 2030 стане третьою після США та Китаю. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Ердогана, який хоче почати війну, аби врятувати своє крісло президента Туреччини.

Також "Коментарі" писали про американського генерала, який назвав причину, чому Україна переможе у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 січня 2023, 18:50

Наша Хунта отримала навіть більшу вигоду, а Карлуша ще і зіркову хворобу.


Новини