Головна Новини Світ Азія Ердоган оголосив райони лісових пожеж в Туреччині зонами лиха
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган оголосив райони лісових пожеж в Туреччині зонами лиха

В країні вдалося локалізувати 74 з 85 пожеж

31 липня 2021, 12:34
Поділіться публікацією:

Турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган оголосив райони лісових пожеж зонами лиха. Це стосується провінцій Анталья, Мугла, Мерсін, Адана і Османійе. Про це пише видання "РБК-Україна" з посиланням на "Анадолу".

Ердоган оголосив райони лісових пожеж в Туреччині зонами лиха

Реджеп Тайїп Ердоган - фото з відкритих джерел

"Влада Туреччини продовжить всі необхідні кроки щодо усунення шкоди від лісових пожеж і підтримки населення", — заявив Ердоган.

Як відомо 28 липня неподалік провінції Анталія загорілися ліси. Пожежа поширилася на території прилеглих провінцій. Серед причин, чому могло статися загоряння, називають спекотну і суху погоду.

Станом на сьогодні, в країні вдалося загасити 74 з 85 пожеж. У Міністерстві сільського господарства Туреччини заявили, що полум'я намагаються локалізувати як з повітря, так і з землі.

Крім того, вчора Україна направила два своїх пожежних літаки на допомогу в гасінні пожежі. На борту літальних апаратів знаходилися досвідчені фахівці, які мають досвід роботи в гірських районах. Раніше вони залучалися до гасіння пожеж в Чорногорії, Грузії та Ізраїлі. Всього до гасіння пожеж у Туреччині було залучено понад чотири тисячі осіб. Загальна площа на яку поширився вогонь становить 1500 гектарів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що лісові пожежі в Туреччині з великою швидкістю поширюються і направляються до курортних міст. Напередодні вогонь досяг міста Мармарис. Через близькість пожежі до житлових будинків були евакуйовані туристи і персонал готелів. Із сусідніх провінцій в місто прибуло підкріплення, яке допоможе ліквідувати загоряння. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини