Головна Новини Світ Азія Індія купує зброю у Росії: чому це непокоїть Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія купує зброю у Росії: чому це непокоїть Захід

Захід намагається перетягнути Індію на свій бік та поставити в опозицію проти Китаю

17 червня 2022, 12:05
Поділіться публікацією:

Індія не засудила російське вторгнення в Україну та не відмовляється від закупівлі озброєння в Росії. У той час як країни Заходу хочуть нав'язати їй свої умови: переорієнтувати країну на виробництво зброї в концернах з ними, настроїти Індію проти Китаю, який активізувався у регіоні та загрожує Тайваню.

Індія купує зброю у Росії: чому це непокоїть Захід

Фото ілюстративне / Pixabay

Представники західних урядів та Єврокомісії відвідували Індію та пропонували створити спільне виробництво більш сучасного озброєння на відміну від російського. Аргументами для створення нових концернів західні політики використали зіткнення з Китаєм у 2020 році, ненадійність Росії як постачальника та необхідність розвивати власну оборонну промисловість на тлі геополітичних загроз.

Наразі Індія стала більше закуповувати у Франції та Ізраїлю, якщо раніше вона імпортувала з Росії 70% озброєння у перше десятиліття ХХІ століття, то з 2016 року лише 50%. Міністр оборони Раджнат Сінгх вважає створення у країні виробничого центру оборонного обладнання в Азії за підтримки США.

В Індії є кілька державних підприємств оборонної промисловості, що мають зв'язки та контракти з РФ, вони виробляють винищувачі. Приватних компаній у цій галузі не так багато – п'ята частина і вони також мають проблеми з корупцією та громіздкою системою закупівель. У оборонній промисловості не вистачає промислових потужностей та кваліфікованих працівників для виробництва високоспеціалізованих оборонних технологій у великих масштабах, особливо військових літаків. Уряд вжив деяких заходів щодо лібералізації роботи промисловості, проте цього недостатньо для задоволення потреб майбутніх збройних сил Індії.

За словами Читрапа Удая Бхаскара, командира у відставці аналітичного центру Товариства політичних досліджень, державні виробники зброї Індії не можуть забезпечити потреби армії.

Західні компанії стурбовані тим, що їхні технології можуть потрапити до рук Росії, а Індія сумнівається у надійності західних партнерів. Багато представників еліти бачать Америку, яка в минулому вводила санкції проти Індії за програму створення ядерної зброї, як непостійного постачальника. через війну в Україні та прояви в КНР "апетитів" щодо Тайваню відносини між Індією та Заходом мають змінитися.

Як писав портал, чи наважиться Китай на спецоперацію в Тайвані і як це може вплинути на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини