Головна Новини Світ Азія Індія зіткнулась з проблемами через російську нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія зіткнулась з проблемами через російську нафту

Через санкції та обмеження індійські енергетичні компанії не можуть отримати виплат з російських родовищ нафти та газу.

1 травня 2023, 16:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Індійський чиновник з міністерства енергетики заявив про проблеми нафтових індійських компаній. Вони не можуть отримати дивіденди з російських активів на суму 400 млн доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Індія зіткнулась з проблемами через російську нафту

Індійські сховища нафти. Фото з відкритих джерел

Індійські державні компанії мають частки у російських енергосховищах, зокрема нафти та газу. Однак дивіденди, які отримують компанії від цих активів не можуть потрапити до індійських компаній через проблеми російської банківської системи, що були накладенні США та ЄС, а також небажанням Росії проводити грошові операції в доларах.

І це не єдина проблема індійських компаній. Індійські компанії здійснювали покупку нафти з Росії за вищими цінами, ніж було встановлено ЄС. Хоч Індія офіційно не приєдналась до країн, які встановили граничну ціну на російську нафту, однак урядові органи Індії попросили банки дотримуватись санаційних правил. Попри такі проблеми, індійський чиновник наголосив, що Індія знайде спосіб заплатити.

Нагадаймо, що після повномасштабного вторгнення ЄС припинив імпорт нафти з Росії, тоді Кремль переорієнтувався і збільшив поставки до таких країн як Китай, Туреччина та Індія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Росія знайшла великий ринок збуту нафти. Індія нарощує імпорт російської нафти, а її частка в ОПЕК скоротилась до рекордних за останні 22 роки показників.

Також "Коментарі" писали про Huxit. В Угорщині ростуть настрої щодо виходу країни з Європейського Союзу. Про підтримку ЄС говорять лише 39%, тоді як рік тому цей показник складав 51%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини