Головна Новини Світ Азія Іран завдав удару ракетами та дронами по території Пакистану: реакція Ісламабада
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран завдав удару ракетами та дронами по території Пакистану: реакція Ісламабада

В Пакистані відреагували на атаку по його території з боку Ірану, який завдав удару по угрупованню "Джейш аль-Адль" в регіоні Белуджистан.

17 січня 2024, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Двоє дітей загинули в результаті нападу Ірану на територію Пакистану, повідомили у міністерство закордонних справ Пакистану. Уряд Ісламабаду засуджує неспровоковане порушення повітряного простору Пакистану. 

Іран завдав удару ракетами та дронами по території Пакистану: реакція Ісламабада

Іран (зелений) завдав удару по території Пакистану (помаранчевий). Фото з відкритих джерел

Іранські ЗМІ 16 січня повідомили про удар ракетами та дронами по позиціях сунітського бойового угруповання "Джейш аль-Адль", яке діє в Белуджистані – історичному регіоні, що розділений між кількома державами, зокрема Пакистаном та Іраном. Уряди обох країн роками мали напружені відносини через діяльність озброєних груп у цьому регіоні, однак зазвичай вирішували сутичку у межах власних кордонів.

В Пакистані різко відреагували та засудили атаку в якій загинули двоє дітей, а ще троє отримали поранення.

"Це порушення суверенітету Пакистану є абсолютно неприйнятним і може мати серйозні наслідки. Пакистан завжди заявляв, що тероризм є спільною загрозою для всіх країн регіону, що вимагає скоординованих дій. Такі односторонні дії не відповідають добросусідським відносинам і можуть серйозно підірвати двосторонню довіру та впевненість", — заявили в Ісламабаді.

Також МЗС Пакистану викликало іранського дипломата для пояснення ситуації та висловлення ноту протесту через "кричуще порушення суверенітету Пакистану".

Днем раніше Іран завдав ракетного удару по Сирії та Іраку, стверджуючи, що завдає ударів по "ізраїльським шпигунським базам". Ракети впали біля консульства США в Ербілі, столиці автономного курдського регіону на півночі Іраку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль обговорює можливість переселити палестинців в інші країни.

Також "Коментарі" писали, що лідер КНДР Кім Чен Ин назвав причину, через яку готовий почати війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини