Головна Новини Світ Азія Китай накрив найпотужніший за сто років снігопад
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай накрив найпотужніший за сто років снігопад

У сусідній Внутрішній Монголії одна людина загинула і понад 5600 людей постраждали від негоди

12 листопада 2021, 04:28
Поділіться публікацією:

Деякі частини північного сходу Китаю засипали рекордною кількістю снігу. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС. У столиці провінції Ляонін Шеньяні сніговий покрив сягнув 51 см. Це найвищий рівень снігопаду з 1905 року. У сусідній Внутрішній Монголії одна людина загинула і понад 5600 людей постраждали від негоди. Дослідники-метеорологи з монгольського міста Тунляо повідомили, що хуртовина стала випадковим та екстремальним кліматичним явищем. Загалом у Внутрішній Монголії та північно-східному Китаї було 27 "червоних" попереджень — попередження про завірюхи найвищого рівня.

Китай накрив найпотужніший за сто років снігопад

Китай (фото з відкритих джерел)

Крім того, у неділю відбулося різке зниження температури щонайменше на 14 градусів у деяких частинах північно-східного Китаю. У Ляоніні негода вплинула на рух транспорту, більшість станцій на швидкісних автомагістралях не працюють із вівторка. Залізничні та автобусні вокзали закриті, крім міст Далянь та Даньдун.

Нагадаємо, в Індії через негоду загинули люди. Інцидент стався у штаті Уттаракханд, що на півночі країни. Минулого понеділка група людей, що складається з 17 туристів та супроводжуючих, зникла безвісти. Вона робила перехід через гірський перевал Ламкхага. Повідомляється, що через сильний снігопад загинули щонайменше 11 людей. Серед померлих — туристи, гіди та носії. Декільком туристам вдалося дістатися до притулку. Вони розповіли про те, що сталося. Було розпочато пошуково-рятувальну операцію. Через кілька днів до пошуків було залучено військовослужбовців індійської армії, задіяно авіацію. Сьогодні вранці, 23 жовтня, в результаті проведених заходів вдалося врятувати двох людей. Виявлено бездиханні тіла 11 членів групи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини