Головна Новини Світ Азія КНДР заявила про зміцнення відносин з Росією: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР заявила про зміцнення відносин з Росією: що відомо

Північна Корея відправила до Росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів

12 листопада 2023, 19:53
Поділіться публікацією:

 У Північній Кореї заявили, що відносини з Росією й далі будуть міцнішати, незважаючи на попередження та застереження Америки та інших країн. Про це повідомляє Yonhap.

 КНДР заявила про зміцнення відносин з Росією: що відомо

Путін і Кім Чен Ин (фото з відкритих джерел)

У повідомленні, що була опублікована представником міністерства закордонних справ Північної Кореї йдеться, що Америка "повинна звикнути до нової реальності зростаючих відносин між Північчю та Росією".

Окрім цього, там назвали звинувачення державного секретаря США Ентоні Блінкена щодо військової співпраці КНДР та РФ "безвідповідальними та провокаційними", а також такими, що "посилюють небезпечну політичну та військову напругу на Корейському півострові".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що КНДР, Китай і Росія зміцнюють співпрацю. Спілка  Північної Кореї, Росії та Китаю може призвести  до посилення  ядерного арсеналу  Пхеньяна. Це відбудеться  за рахунок  постачання плутонію і високозбагаченого урану, які  необхідні для виробництва ядерних бомб. І цим занепокоєні  на Заході.

Як заявляє  екс- керівник Національної ядерної дослідницької лабораторії  США в Лос-Аламосі Зігфрід Хекер, немає  ніякої  технічної перешкоди, аби  РФ  відправила 100 або навіть 1000 кілограмів плутонію до Північної Кореї.

Ще в статті  нагадують,  що після  тог, як відбулась особиста  зустріч  глав КНДР Кім Чен Ина та РФ Володимира Путіна , влада Північної  Кореї  переправила  до  РФ  майже 1000 контейнерів з військовою технікою і боєприпасами, які  режим Путіна  використовуватиме під час   військового вторгнення  в Україну. В обмін на це, як стверджує співробітник Ради національної безпеки США Джон Кірбі,  Північна Корея   має бажання  отримати від  РФ  "винищувачі, ракети класу "земля-повітря", бронетехніку, обладнання для виробництва балістичних ракет".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини