Головна Новини Світ Азія Україна чи Росія: кого громадяни Казахстану підтримують більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна чи Росія: кого громадяни Казахстану підтримують більше

Бюро моніторингу громадської думки Demoscope в Казахстані дізналось настрої казахів щодо війни та з'ясувало кого підтримують більше.

17 травня 2023, 14:35 comments3080
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кількість казахів, які вважають, що Росія може вторгнутися в їх країну подвоїлася за останні шість місяців. Попри це, більшість громадян Казахстану займає нейтральну позицію, однак Україну підтримують понад 20%, тоді як Росію менш як 13%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Demoscope.

Україна чи Росія: кого громадяни Казахстану підтримують більше

Кого підтримують громадяни Казахстану. Фото з відкритих джерел

З 3 по 12 травня 2023 року Бюро моніторингу громадської думки Demoscope спільно з дослідницьким центром PaperLab провели опитування громадян Казахстану щодо їх ставлення війни в Україні.

Опитування показало, що серед населення Казахстану різко зросли побоювання вторгнення Росії в їх країну. Шість місяців тому цей показник складав 8,3%, тоді як у травні подвоївся та дорівнює і тепер у можливий напад Росії на Казахстан вірить 15%. Окрім того, 23,3% допускаю вторгнення Росії при змінні певних обставин.

Дослідження Demoscope дізналось чи змінилось ставлення казахів до Росії після початку її повномасштабного вторгнення. 51,5% опитаних відповіло, що ставлення до РФ не змінилось, тоді як 32,6% зазначили, що воно погіршилось. Лише 4,7% респондентів вказали, що їх ставлення покращилось від початку війни.

Окрім того, Бюро моніторингу громадської думки Demoscope поцікавилось підтримкою України або Росії у війні. Більшість жителів Казахстану займають нейтральну позицію – 59,8% обрали саме такий варіант. Україну підтримують 21,1%, тоді як Росію – 12,8%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи є українська мова ознакою патріотизму: результати опитування.

Також "Коментарі" писали, що Казахстан повідомив, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини